d-md-none
Siirry pääsisältöön

Meet the chef – Dani Hänninen

Nimi ja ikä? – Dani Hänninen, 27 

Nykyinen työpaikka? – Yrittäjä 

Mistä olet kotoisin alunperin? – Vantaan Ilolasta, mutta elettyäni suurimman osan elämästäni Järvenpäässä, lasken itseni Jäkeläseksi. 

Mikä on lempiruokasi? – Kesäkeitto ehdottomasti. 

Mikä on lempityöväline keittiössä? – Veitsi tai kaasupoltin -kuulostaa hullulta.

Mikä on paras raaka-aine? – Suomalainen peruna. Monikäyttöinen, herkullinen ja aina saatavilla.

Mikä on paras mauste? – Omenaviinietikka – Ei ole mitään mihin se ei sopisi.

Mitä teet ensimmäisenä työvuoron päätyttyä? – Käyn läpi päivän sähköpostit tai otan yhden kylmän oluen.

Mikä tai kuka inspiroi sinua? – Luonto inspiroi ehkä eniten. Sen raaka-aineet, mutta myös se on paikka, joka saa ajatuksen juoksemaan ja samalla tuo inspiraatiota. 

Mikä on bravuurisi keittiössä? – Pyreet ammattikeittiössä, mutta kasvislasagneani olen kuullut kehuttavan.

Jos saisit ulkomaalaisen vieraan, mitä kokkaisit hänelle? – Kesäkeitto ja kylmä lasi piimää. 

Mikä on paras annos, jonka olet syöynyt toisen tekemänä? -Viimeisimpänä herää mieleen Ravintola Grönin peura ”taco” tältä keväältä. 

Miksi olet keittiömestari? – Nautin työstäni sekä ruoanlaitosta, mutta enemmän pidän kaikesta sen ympärillä. Asiakkaat ja elämysten luominen antaa paljon ammatillisesti. Olen aina halunnut myös kehittyä paremmaksi, joten kokista keittiömestariksi on ollut luonnollinen polku. 

Kuuluuko ananas pizzaan? – Minun pizzaan ainakin.

Dani Hänninen

Dani Hänninen, 27 on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut keittiömestari ja yrittäjä Helsingistä. 

MasterChef 2020 -ohjelmasta tuttu Dani on järjestänyt lukuisia menestyksekkäitä Pop up -ravintoloita sekä kokkivierailuja, ollut mukana tekemässä arvostettua Michelin tähteä Ravintola Grönille, sekä tekee paljon myös ruokakuvauksia sekä kirjoittaa reseptejä lehtiin. 

10 -vuoden ravintola uran aikana Hänninen on ollut mukana useassa ravintola avauksessa Helsingissä sekä viimeiseksi mukana Ravintola Demon Tähtikokin ruokakassi -konseptissa. 

Nyttemmin päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtynyt Hänninen järjestää yksityisillallisia ympäri Suomea sekä on luonut tunnettavan henkilöbrändin sen ympärille.

Lue myös