d-md-none
Siirry pääsisältöön

Vuoden 2016 samppanja ja kuohuviini on valittu

Vuoden samppanjaksi valittiin monivivahteinen Charles Heidsieck Réserve Brut. Vuoden 2016 kuohuviini on ryhdikkäällä hedelmäisyydellään hurmaava Stift Klosterneuburg Mathäi Brut Itävallasta. Voittajat paljastettiin tänään ilmestyneessä Viini-lehden Kuohuviini-teemalehdessä.

Vuoden samppanja Charles Heidsieck Réserve Brut on kuiva, mutta kypsän hedelmäinen viini, jossa on hienovaraiset kuplat. Rinta-Huumon ja Berglundin mukaan se sopii erinomaisesti esimerkiksi paistetuille äyriäisruoille.

”Oli hienoa huomata sokkomaistiaisten jälkeen, että voittajaksi valikoitui Charles Heidsieck Réserve Brut, joka on pitkään ollut yksi Alkon vakiovalikoiman suosikeistani”, Viini-lehden erikoistoimittaja Antti Rinta-Huumo sanoo.

Vuoden kuohuviini Stift Klosterneuburg Mathäi Brut on kuiva, mutta suutuntumaltaan runsas, jopa roteva viini, jossa on reilusti sitrusmaisia ja mineraalisia vivahteita. Suositeltavia ruokia sen seuraan ovat esimerkiksi punalihaiset kalat ja paistettu tai grillattu vaalea liha.

”Hauskaa että kuohuviinivoittajaksi valikoitui Stift Klosterneuburg Mathäi Brut, sillä se on valmistettu hieman tuntemattomammasta, Itävallan omasta Grüner Veltliner -lajikkeesta”, Rinta-Huumo toteaa.

Viini-lehden Rinta-Huumo ja Berglund arvioivat vuoden aikana kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit. Arviot julkaistaan syksyisin ilmestyvässä Viinistä viiniin -oppaassa, Viini-lehdessä ja osoitteessa Viinilehti.fi. Vuoden samppanjan ja kuohuviinin valintaa varten Rinta-Huumo ja Berglund maistoivat uudestaan parhaiksi arvioimansa kuohujuomat. Viinit maisteltiin sokkona, ja päätökset tehtiin ennen viinien paljastamista. Vuoden samppanja -ehdokkaiksi kelpuutettiin alle 60 euron kuohuvat.

Rinta-Huumo ja Berglund ovat valinneet vuoden parhaan puna- ja valkoviinin vuodesta 2004 lähtien. Vuoden paras samppanja ja kuohuviini valittiin nyt ensimmäistä kertaa.

Lähde: Viini-lehti  

Lue myös