Siirry pääsisältöön

Maistuvia kasvisherkkuja Nyhtökaurasta

Kinkun sijaan juhlapöydän kunkku on nykyään ennen kaikkea laadukas ja herkulliselta maistuva ruoka.  Yhä useammalle ruoan laatu pitää sisällään myös ruoan eettisyyden. Yhteisen hetken nautintoa lisää ruoka, joka tekee hyvää paitsi makunystyröille myös ympäristölle. 

Laadukasta, kaikille maistuvaa juhlaruokaa syntyy ilman kommervenkkejä lihan lisäksi kasviproteiineista, muun muassa Nyhtökaurasta ja Delikaurasta. Nyhtökaura on suomalainen innovaatio, joka sopii monen tutun ja rakastetun joulunajan ja vuodenvaihteen juhlaruoan kaveriksi. Delikaura on Nyhtökauran marinoitu serkku, jolla maustat sopivasti ruoan kuin ruoan kiireisenkin arjen tai juhlahumun keskellä. 

Rakkaudella valmistettu juhla-ateria ottaa huomioon kaikkien ruokailuhetken jakavien tarpeet. Ruokaisat kasvisruokaherkut maistuvat myös lihan ystäville, mutta erityisesti ne ilahduttavat kasvissyöjiä ja vegaaneja.   

Alkupalapöydän piristäjänä kannattaa kokeilla Nyhtökaura-skagenia. Se on mieluisa  alkupalapöydän vaihtoehto myös heille, jotka eivät syö kalaa. Nyhtökaura-skagen kerää kehuja esimerkiksi saaristolaisleivän kaverina ja siitä syntyvät mainiot pikkupurtavat juhlatarjottimille. Skagenin pääraaka-aineet ovat Nyhtökaura, (vegaaninen) majoneesi, (vegaaninen) ranskankerma sekä maustekurkku. Ne takaavat herkuttelijalle tutun makumaailman ilman kalaa tai lihaa.  

Myös pikkupurtavaksi tai kahvipöydän suolaiseksi makupalaksi valmistetut Nyhtökaura-täytteellä tuunatut joulutortut yllättävät juhlavieraat iloisesti. Wasabista ytyä saavat joulutortut syntyvät vaivatta ja maukkaina katoavat tarjottimelta nopeasti.  

Nyhtökaura taipuu mielellään myös marinoitavaksi. Glögillä marinoitu Nyhtökaura on jouluistakin jouluisempi makukokemus. Se sopii värikkään rosollin kaveriksi tai vaikkapa laatikkoruokien kylkeen. Glögimarinoitu Nyhtökaura piristää tuttuja kasvissyöjillekin maistuvia suosikkeja ja tekee niistä ruokaisempia. Glögin lisäksi Nyhtökaura solmii sopuisan suhteen monen marinadin kanssa. Kokeile marinointia vaikkapa täyteläisessä kirsikkaliemessä!

Juhlan aikaan on mahdollisuus helliä ja huomioida läheisiään kattamalla pöytään juuri heidän ruokavalioonsa sopivia juhlavia herkkuja. Olemme koonneet ison nipun Nyhtökaura-reseptejä jotta juhlapöytiin olisi helppo valmistaa herkullisia elämyksiä myös kasvisruoan ystäville ja vegaaneille. Skagenin, wasabi-joulutorttujen ja glögimarinadin sekä kymmenien muiden Nyhtökaura-ruokien reseptit löytyvät täältä.

Toptaste pääsi myös testaamaan Delikauraa ja leivoimme Delikaurapiirakan. Katso täältä resepti.

Lue myös