

LAUTASLIINA ENNEN JA NYT -AAMUKAHVILUENTO PERHOSSA
Tervetuloa Perhoon kuulemaan lautasliinan nykypäivästä, käyttötavoista, vastuullisuudesta ja kutkuttavasta historiasta
Hei!
Tervetuloa aamukahville kuulemaan lautasliinan nykypäivästä, käyttötavoista, vastuullisuudesta ja kutkuttavasta historiasta yhdessä Perhon toisen vuosikurssin opiskelijoiden kanssa!
Perho Liiketalousopiston järjestämä luento esittelee lautasliinan evoluutiota 1500-luvun tuvista ja hoveista tähän päivään ja kertoo servietin roolista osana nykymallista tapakulttuuria sekä ravintoloiden asiakkaiden kohtaamista. Lisäksi se avaa vastuullisesti tuotetun lautasliinan matkan raaka-aineiden hankinnasta lautasliinatehtaalle ja siitä ravintoloiden pöytiin.
Perhon toisen vaiheen opiskelijoille puhuu lautasliinojen rautainen ammattilainen Anne Ekberglautasliinatehdas Fiblonilta. Luennon yhteydessä pääsemme myös kuulemaan tarinan Perhon oman Oiva Toikka -lautasliinamalliston takaa sekä tutustumaan Perhon uudistuneeseen toimintaan.
Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan ammattiin valmistuville ruoka- ja ravintola-alan osaajille suunnattua luentoa sekä nauttimaan Perhon opiskelijoiden kattamasta kahvista ja pienistä herkuista pe 25.1.2019 klo 09:30-11.00 Ravintola Perhon kabinettiin osoitteeseen Mechelininkatu 7, HKI. Ilmoittauduthan pikaisesti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti!
PAREMPI KUIN PUUVILLA
Lautasliinan tarina: historia, tuotanto, käyttötarkoitus sekä vastuullisuus
Rouva Lautasliina Anne Ekberg, lautasliinatehdas Fiblon Oy
Miten Oiva Toikka liittyy Perhon historiaan – uusien lautasliinojen tausta
Opetusneuvos Gun Marit Nieminen, Perho Liiketalousopisto
TEEMAPÖYTÄKIERROS
- Millaisen lautasliinan valitset? Tutustutaan esimerkiksi nelitaiton ja kasitaiton eroihin.
- Mitä voit painattaa lautasliinaan? Tutustutaan esimerkiksi fleksopainon mahdollisuuksiin.
- Miten koristelet lautasliinalla? Kokeile itse esimerkiksi mehitähden taittelua!