d-md-none
Siirry pääsisältöön

Toptasten testissä: Fast & Green -ruokakassipalvelu

Fast & Green on Sannan Ruokakassin uusi, vihreämmän kotiruokailun mahdollistava palvelu. Sen ytimessä ovat terveelliset ja maukkaat ateriat. Suoraan kotiovelle toimitettavat ruoat tilataan Fast & Greenin verkkosivuilla, ja asiakas pääsee itse valitsemaan mieluisat reseptit viikoittain vaihtuvista vaihtoehdoista. Valittavissa ovat Kala & Kasvis -kassi sekä Vegekassi.

Fast & Green -ruokakassin avulla onkin helppoa syödä astetta vihreämmin. Kasvisten määrä lautasella lisääntyy kuin huomaamatta, kun joku on valmiiksi ajatellut aterioiden kokoonpanon. Ruoat ovat kokkien esivalmistelemia ja kasvikset valmiiksi pilkottuja – tosin mukana saattaa olla jokunen tuore tomaatti salaatin sekaan itse pilkottavaksi, mikä on vain positiivista. Palvelu on mainio valinta esimerkiksi etätyöläisen lounaille. Esivalmistetut reseptit viimeistellään itse ja ruoka on valmista noin vartissa. Työpäivään saa mukavaa rytmitystä, kun lounaansa kokoaa itse, kuitenkin vaivattomasti ilman varsinaista kokkailuvaihetta. Hyvästi läppärin edessä suuhun lusikoidut mikroateriat!

Testasin ruokakasseista Kala & Kasvis -version. Kassin kolmeksi reseptiksi valikoituivat Lohta yrtti-valkosipuliöljyn ja kaura-kasvispaistoksen kanssa, Helppo Järki Särki -pizza ohutleipäpohjalla ja raikas salaatti sekä Hara Bhara -kasvispihvit, kikherne-kasvispaistos ja korianteriraita. Jo reseptien nimet saivat veden kielelle. 

Fast & Green -paketti tuodaan suoraan kotiovelle, ja tilauksen saapumisesta saa selkeät tiedot puhelimeen. Toimitus on pakattu fiksusti pahvilaatikkoon, ja muovia on hillitysti. Laatikon sisältä paljastuu suuri ja värikäs joukko terveellisen näköistä ruokaa. Mukana on valittujen ruokien reseptikortit. Lisäksi paketissa on kortti, jossa kerrotaan ruokien aineksista ja pakkausmateriaalien kierrätyksestä – fiksua!

Reseptikorteissa ruokien viimeistely on esitetty selkein vaihekuvin. Kaikki on tehty mahdollisimman mutkattomaksi, ja aterioiden kokoaminen on mukavaa puuhaa. Fast & Green -ruokakassissa ilahduttaa helppouden ja terveellisyyden lisäksi moni muukin asia. Raaka-aineet ovat laadukkaita ja pääosin kotimaisia. Resepteissä ei esimerkiksi ole käytetty riisiä, vaan lisukkeena toimivat esikypsennetyt kauranjyvät, jotka sekoitetaan kasvisten kanssa meheväksi paistokseksi. Maukasta, mutta myös vastuullisempaa.

Kassin kolmesta reseptistä jokainen tarjoaa tälle testaajalle jonkin uuden oivalluksen tai tuotetuttavuuden. Yksi näistä on kalatuote Järki Särki, joka pääsee yllättämään maullaan ohutleipäpohjaisen pizzan päällä. Lohen päälle pyöräytettävä yrtti-valkosipuliöljy tuo ruokaan rutkasti makua – tämän helpon ohjeen otan varmasti osaksi tulevia kokkailujani. Myös Hara Bhara -kasvispihvit ovat minulle uusi, tervetullut tuttavuus. Niiden rakenne on miellyttävä, ja maukas korianteriraita viimeistelee kokonaisuuden.

Kokemukseni palvelusta on, että Fast & Greenin reseptit, esivalmistetut ruoat ja tuoreet raaka-aineet tuovat arkeen todellisen palan ylellisyyttä. Tämän palvelun kautta pääsee viikoittaisille makumatkoille ja uusien oivallusten äärelle – mikä sen parempaa!

Lue myös