Siirry pääsisältöön

Elintarvikkeita vaivattomasti suoraan kotiovellesi

Ruoan tilaaminen on nyt helpompaa kuin koskaan aiemmin!

Erilaisia ruokakassipalveluita on ollut saatavilla jo vuosia ja palvelut voi karkeasti jakaa neljään ryhmään: valmisreseptipalvelut, ruokakauppa netissä -tyyppiset palvelut, maanlaajuiset lähiruokarenkaat sekä hävikkiruokakaupat.

Valmisreseptipalvelut tarjoavat useamman päivän raaka-ainepaketteja suoraan kotiovelle. Palvelu antaa mahdollisuuden valita lisäksi useamman valmiin vaihtoehdon väliltä, jolloin tilauksen voi räätälöidä asiakkaan ruokavalion ja perhekoon mukaan. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi lähinnä pääkaupunkiseudulla ruokakasseja kotiovelle toimittavat Anton & Anton, Sannan ruokakassi sekä Ruokaboksi.

Suurimmat elintarvikemyymälät netissä kattavat hyvin pitkälti koko Suomen. Tällaisessa palvelussa voit klikata itsesi virtuaaliruokakauppaan, etsiä elintarvikkeita ja täyttää ostoskoriisi juuri sitä, mitä lähikaupastasikin löytyisi. Osa elintarvikemyymälöistä toimittaa ruokakassit suoraan asiakkaalle, toisissa voit puolestasi käydä noutamassa valmiin kauppakassin noutopisteeltä. Tällaisia palveluita tarjoavat HOK-elannon kauppakassi Foodie, Keskon K-ruokakassi ja pääkaupunkiseudulla kotiovelle toimittava Kauppahalli24.

Mullasta nostettuja porkkanoita

Reko-lähiruokarenkaat mahdollistavat suoraan lähituottajalta ekologisen ja puhtaan ruoan ostamisen ilman välikäsiä, jolloin kuljetus- ja pakkauskustannukset putoavat pois ja tuet paikallista yrittäjää, joilta voit tiedustella noutoaikataulua. Oman alueensa Reko-renkaita voi etsiä Facebookin suljetusta Reko Lähiruokarengas -ryhmästä.

Hävikkiruokakaupat Fiksuruoka ja MatSmart tarjoavat edullisesti ja monipuolisesti tuotteita, jotka eivät tarvitse kylmäketjua. Hävikkiruokakauppojen tuotteiden parasta ennen -päivämäärät ovat näkyvillä näppärästi tuotteiden yhteydessä. Hävikkiruokakaupan tilauksen voi tehdä normaalina postipakettina.

On tarpeesi tilata ruokaa mikä tahansa, näistä vaihtoehdoista löydät varmasti juuri sinulle sopivan palvelun!

Valokuvat:
leonie wise on Unsplash
Markus Spiske palvelusta Pexels

Lue myös