d-md-none
Siirry pääsisältöön

Uutta – Laitilan Kanatarha tarjoaa myös vegevaihtoehdon kananmuniin

Laitilan Kanatarhan Ulkokanat ja Gmo-vapaat vapaat kanat ovat siirtyneet 100 % kasvipohjaiseen rehuun. 

Kasvipohjainen rehu on vaatinut jo jonkin aikaa pitkäkestoista tuotekehitystä. Mistään ihan pienestä tuotekehityksestä ei ole kyse.

– Tuotekehitystä on hyvä ja tehokasta viedä eteenpäin, kun teemme yhteistyötä lähellä sijaitsevan Agrox-rehutehtaan kanssa. Agroxin vahvuutena on, että se käyttää lähialueen viljelijöiden viljoja, joten kaiken tuotekehityshyödyn lisäksi, hiilijalanjälki jää pieneksi. Rehun tekeminen on ammattilaisten osaamista ja laadukkaasta rehusta syntyy eläinten hyvinvointi, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka.

Laitilan Kanatarhan kananmunat pakataan Laitilassa Munaxilla. Munax on vienyt koko kananmuna-alaa ennakkoluulottomasti eteenpäin koko ajan. Munax on tuotekehittänyt kananmunasta jo vuosien ajan uutuustuotteita niin kotimaan kuin vientimarkkinoille. Nyt vuorossa on perinteiset kananmunat ja niiden eri variaatiot. Munax aloitti kasvipohjaisen rehun ruokinnan juuri näissä kahdessa tuotantomuodossa. Laitilan Kanatarhan kananmunat tunnistaa rasioista, joissa oikeassa reunassa menee aina kirkkaan värinen kaistale.

– Kasvipohjainen ravinto kiinnostaa ihmisiä ja meillä tämä tuotekehitys on leikkisästi kulkenut työnimeltään Vege-kananmunat. Eikä se kauas osu. Niin kuin me ihmisetkin syömme vege-ruokaa, niin nyt myös meidän ulkokanat ja gmo-vapaat kanat saavat nauttia uutuusrehusta, jatkaa Torikka.

Ulkokananmunat melko uusi tuotantomuoto Suomessa

Ulkokananmuna on vielä melko tuntematon tuotantomuoto, mutta tietoisuus tästä on kasvanut koko ajan. Juuri Munax toi tämän tuotantomuodon Suomeen vuonna 2013.

Ulkokananmunatuotanto on Euroopassa suosittu tuotantomuoto ja se oli yksi syy miksi Munax halusi tämän eläinten hyvinvoinnin kannalta hyvän tuotantomuodon tuoda Suomeen. Kanat asustavat kuten lattiakanat eli kauppanimikkeeltään vapaat kanat. Ulkokanat kuitenkin nimensä mukaisesti ulkoilevat ympäri vuoden. Munaxin tuottajat ovat rakentaneet kanoille myös ulkoterassit.

– Terassi mahdollistaa ulkoilun myös huonommallakin ilmalla. Välillä kun vettä sataa kaatamalla tai nyt kuin lunta on paljon, niin ulkoilu onnistuu silti sujuvasti virikkeellisellä talviterassilla, kertoo Munax Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Lisa Savola.

Kanoilla on terassilla keinut ja paljon muuta virikettä. Näissä oloissa kanat viettävät päivänsä.

– Järjestämme myös avoimen ovien päiviä suurelle yleisölle. On mahtava päästä katsomaan, miten kanat asustavat ja elävät, Savola jatkaa. 

Munaxin avoimen ovien päivät listataan osoitteessa visitmunax.fi.

Vegekanojen munia, eli Laitilan Kanatarhan Ulkokananmunia ja GMO-vapaita vapaan kanan kananmunia löytyy ruokakaupoista ympäri Suomen.

Lähde: https://cisn.co/2DcCSIj

Lue myös