d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen Kokkimaajoukkueelle hopeaa!

Suomen kokkimaajoukkue korjasi ennennäkemättömän potin Erfurtin kokkiolympialaisista. Kokonaiskilpailun hopeasijan täydentää kilpailun lämpimän keittiön sarjan voitto huikeilla pisteillä 94,275. Suomi oli myös toiseksi paras Culinary art -sarjan kokonaiskilpailussa.

– Olemme tähän enemmän kuin tyytyväisiä, riemuitsee joukkueen johtaja Tapio Laine.

Suomi paransi huikeasti sijoitustaan edellisistä olympialaisista, kun joukkue nousi  seitsemänneltä sijalta toiseksi. Hopean painoarvoa nostaa se, että se on Pohjoismaiden paras suoritus Erfurtin kokkiolympialaisissa vuonna 2016. Kultaa pokkasi Singapore ja pronssia Sveitsi.

Kehuja ja kultaa lämpimästä keittiöstä

Kilpailun aikana tuli selväksi, että joukkue tietää mitä tekee, ja palaute oli kautta linjan kiittävää. Lämpimän keittiön esivalmistelut ja järjestelmällinen työskentely ansaitsivat erityiskiitokset ja täydet pisteet keittiötuomareilta.

Kolmen ruokalajin menu oli alusta loppuun loistava. Alkuruoka oli makutuomareiden mukaan hyvä, harmoninen kokonaisuus, vaikka siinä oli paljon komponentteja.

– Pääruoan peuranfilee sai kehuja täydellisestä kypsyydestä. Maa-artisokkaterriini oli myös erityisen hyvän makuinen. Myös jälkiruokaa pidettiin erittäin hyvänä kokonaisuutena, kapteeni Kristian Vuojärvi kertaa tuomaripalautetta.

Suomen lämmin keittiö oli olympiakisojen paras.

Culinary Artista hopeaa

Culinary Artin ja Pastry Artin muodostama kylmän pöydän kokonaisuus sai myös suitsutusta.

– Pöytämme oli tuomaripalautteen mukaan eheä, harmoninen kokonaisuus. Showplatemme, ison kala- ja äyriäislajitelman, yhteydessä kehuttiin vatia ja hienoa kokonaisuutta, Vuojärvi kertoo.

Suomen joukkueen osaaminen palkittiin Culinary art -osakilpailun hopeasijalla – vain kokonaiskilpailun voittaja Singapore oli parempi.

Kiitosten aika

Joukkueen johtaja Tapio Laine on hyvin tyytyväinen kuluneeseen olympiadiin.

– Meillä on äärimmäisen hyvä ja vahva joukkue, joka puhaltaa yhteen hiileen. Olemme tehneet historiaa ja tuoneet Suomea tunnetuksi hyvistä raaka-aineista ja joukkuetyöskentelystä. Kaksi kultaa. Kiitos niistä kuuluu joukkueelle, joka on yhtä suurta perhettä, Laine sanoo.

Menestykseen tarvittiin paljon tekijöitä.

– Ilman yhteistyökumppaneitamme Suomi ei olisi koskaan päässyt tähän tulokseen. Kiitos erinomaisesta yhteistyöstä, toteaa toiminnanjohtaja Nils-Gustaf Höglund.

Kuvaaja: Eva Tordera Nuño

Lue myös