Siirry pääsisältöön

Vallilaan aukeaa ennennäkemätön terassikokonaisuus

Ainutlaatuisessa tehdasmiljöössä sijaitsevan The Train Factoryn visiona on luoda Helsinkiin uusi maamerkki – kaupunkilaisten oma olohuone – jota koko kaupunki voi ylpeänä esitellä. Tätä tavoitetta tukee nyt valmistuva The Dome -niminen terassi, jollaista ei olla näissä mittakaavoissa alueella aiemmin nähty. Jopa 1000 asiakaspaikkaa, uniikki ympäristö, kekseliäitä tilaratkaisuja, juomaa, ruokaa sekä monipuolista ohjelmaa – tätä kaikkea on The Dome. Nimi on saanut inspiraationsa pihalle pystytettävästä, vaikuttavasta kupolista. Terassikokonaisuus on rakennettu rivakassa tahdissa, parissa viikossa.

”Tässä on tehty työtä maansiirrosta putki- ja kivitöihin ja jättimäisen kuplan paikalleen siirtoon. Terassin rakentaminen on ollut monen erikoisammattiosaajan yhteistyön tulos ja jännittävä projekti,” kertoo Wilma Schliezewski, joka on suunnitellut The Dome -terassin.

The Domen rakennustiimi Aki, Arska ja Wilma.

Schliezewski povaa 6 metriä korkeasta, Lapin lasi-igluja muistuttavasta Dome-kuplasta Vallilalle todellista vetonaulaa, jonka luona otetaan tänä kesänä loputtomasti selfieitä. Dome kätkee sisäänsä tyylikkään viinibaarihenkisen tilan. Terassialueelta löytyy kuplan lisäksi Tahiti-alue lepotuoleineen, aurinkoinen Sun Deck -alue päivänpaistatteluun sekä rosoisen kivinen Rock-osio.

”Konepajan alue on tähän saakka ollut nuorten aikuisten urbaani kokoontumispaikka. The Domen avulla haluamme toivottaa tänne tervetulleeksi myös kypsemmän asiakaskunnan – tyylikkäällä terassillamme ei voi olla viihtymättä”, Schliezewski lupaa.

”Domessa on lupa viettää laatuaikaa vaikka koko päivän, ja aurinkokin osuu tähän sopivasti aamusta iltaan”, ravintolatoimenjohtaja Titti Myhrberg vinkkaa.

Terassille tulee juomatarjonnan lisäksi myös ravintolatoimintaa. Mukaan on valikoitu alueen henkeen sopivat toimijat, jotka valmistavat herkullisia ja luovia street food -annoksia, jokainen omalla twistillään. Apir! tarjoaa filippiiniläisestä keittiöstä inspiroituneita burgereita, Paisanon herkut ovat monelle tuttuja viime kesän Senaatintorin terassilta ja Norjan ruokaperinteistä ammentava FÓLKvangr kokkaa lähiruokaa satokautta kunnioittaen. Haaveena on myös päästä järjestämään katuruokafestivaalit The Domen alueella.

Tiedossa penkkiurheilua, livemusiikkia ja leffoja

Terassilla tullaan järjestämään monipuolisesti ohjelmaa koko kesäkauden ajan. Kesäkuussa paikalle pystytetään jättimäinen näyttö, jolta urheilufanit pääsevät muun muassa jännittämään jalkapallon EM-kisoja, samalla kylmiä juomia ja katuruoka-annoksia nauttien. Tämä kaikki turvavälit huomioiden.

”Heinäkuussa – jos koronatilanne ja rajoitukset sallivat – järjestämme kauan kaivattuja keikkoja. Iso terassialue ja tunnelmallinen tehdasmiljöö tarjoaa livemusiikista nauttimiseen täydelliset puitteet”, Myhrberg toteaa.

Kun illat elokuussa hämärtyvät, nousee The Domen toiseen päätyyn valkokangas tunnelmallisia elokuvailtoja varten.

”Ulkoilmaelokuvissa tullaan fiilistelemään ainakin hyvän mielen leffoja ja mahdollisesti täällä Konepajan alueella kuvattuja tuotantoja. Julkaisemme kesällä tarkempaa tietoa elokuvailtojen tarjonnasta,” kertoo Pop Up Kinon Janne Hulkkonen.

Terassia rakennettiin rivakalla aikataululla.

Tevetuloa The Train Factoryn Dome-terassin avajaisiin

Olet lämpimästi tervetullut ihastelemaan uutta terassia lauantaina 22.5.2021 kello 14.00 alkaen. Luvassa on kylmää juotavaa, street food -purtavaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Esiintymässä nähdään Laura Vartio & Harvest.

Jos teet tapahtumasta postauksia sosiaaliseen mediaan, käytäthän hashtageja #trainfactorydome #trainfactoryvalilla

Ethän tule paikalle kipeänä! Muista myös koronakäyttäytyminen (yski hihaan, pidä etäisyyttä, pese kädet).

Osoite: Konepajanpasaasi 1, 00510

Lue myös