d-md-none
Siirry pääsisältöön

Maailman 11. parhaan ravintolan keittiömestari Jorge Vallejo Suomeen kolmeksi päiväksi

Jorge Vallejo, meksikolaisen Quintonil-ravintolan omistaja ja keittiömestari, tuo vuonna 2018 maailman 11. parhaaksi valitun ravintolansa maut ja tekniikat Helsinkiin 15.-17.4. Vallejo ottaa haltuun ravintola Pastorin keittiön kolmeksi illaksi, jolloin helsinkiläisillä on mahdollisuus päästä kokemaan autenttisten meksikolaisten raaka-aineiden ja tekniikan taituruus 5 ruokalajin illallisen muodossa.

Vallejo käsittelee ravintolassaan perinteisiä meksikolaisia raaka-aineita modernilla tekniikalla ja yksinkertaisella otteella sortumatta hienosteluun. Herkästä ulkomuodostaan huolimatta hänen annoksensa huokuvat selkeyttä ja ovat täynnä makuja. Quintonil-ravintolan 11. sija maailman parhaiden ravintoloiden listalla on korkein, jolle meksikolainen ravintola on historiassa yltänyt.

Vallejo on kiertänyt maailmaa luksusristeilijöillä, työskennellyt Meksikon huippuravintoloissa ja hakenut inspiraatiota paikallisten raaka-aineiden innovatiivisesta käytöstä Rene Redzepin Nomasta, jonka jälkeen hän avasi Quintonil-ravintolan vaimonsa Alejandran kanssa. Quintonil puolestaan toimi inspiraationa Redzepin Noma Meksiko pop-upille.

Quintonil keskittyy laajentamaan käsitystä autenttisista meksikolaisista raaka-aineista ja annoksista; kaikki meksikolainen ruoka ei ole tulista tai tarjolla tacon välissä. Ruoan lisäksi he keskittyvät sosiaaliseen vastuuseen ja raaka-aineiden eettisyyteen – ravintolalla on oma puutarha ja Vallejo uskoo kokkien toimivan kulttuurin ja sosiaalisen vastuun suunnannäyttäjinä yhteisöissään.

Vallejo kuvailee tulevaa vierailuaan seuraavasti: ”Suomesta löytyy pitkiä aikoja ilman auringonvaloa sekä hetkiä ilman pimeyttä. Olosuhteiden tarjoama gastronominen panoraama kiehtoo minua. Lisäksi Suomen hienovarainen ja luonnon kanssa sopusoinnussa oleva arkkitehtuuri / design lisäävät kiinnostustani ja ihailuani kulttuurianne kohtaan. On upeaa päästä esittelemään rikasta meksikolaista kulttuuriani teille.”

Helsingin vierailu on harvinaista herkkua, noin 50 viikkoa vuodesta Meksikossa pysyttelevä Vallejo ei ole tunnettu matkustelevana kokkina ja Quintonilin varauslista on parhaimmillaan kuukausien mittainen. Pastorissa tarjoillaan kolmena iltana Vallejon ideoima ja toteuttama 5 ruokalajin + jälkiruoan menu 60 hengelle, jonka yhteydessä Vallejo kertoo filosofiastaan ja annoksien taustoista.

”On kunnia isännöidä yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa maailman 11. parhaan ravintolan omistajaa Helsingissä, tämän tason keittiömestaria ei ole Suomessa hetkeen nähty. Koen kokkimaailman supertähtien vierailun nostavan myös suomalaisen ruokakulttuurin arvostusta maailmalla ja tuovan inspiraatiota niin maamme huippukokeille kuin ravintola-asiakkaille. ” kertoo Pastorin omistaja Kim Heiniö.

Menu ja lisätiedot illallisesta: http://www.pastorrestaurant.fi/

Pöytävaraukset illallisille: info@pastorrestaurant.fi

Medialounas (paikkoja rajoitetusti)

Keskiviikkona 17.4. klo 12.00 alkaen ravintola Pastorissa tarjoillaan medialle Jorge Vallejon illallismenu. Lounaan yhteydessä Vallejo kertoo ruokafilosofiastaan ja avaa ravintola Quintonilin nousua maailman parhaiden ravintoloiden joukkoon.

Vierailua isännöivät yhteistyössä:

Ravintola Pastor

Heinon Tukku

Suomen Meksikon suurlähetystö

Restalaite Oy

Interbrands, Kyrö Distillery

Kristian Vuojärvi, Suomen Kokkimaajoukkue

Sinebrychoff

Lähde: https://bit.ly/2Ie6DfR

Lue myös