d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kevään merkit– roséviinit: Viini-lehden valinta Vuoden viiniksi – JULIUS ROSE ORGANIC 2018

KEVÄÄN MERKIT – ROSÉVIINI:

Tässä kevään korvalla olemme tuoneet uutuuksia kovasti kasvavaan ja paljon puhuttuun roséviinisegmenttiin. Vuonna 2018 roséviinien kasvu Alkossa oli yli 30% ja kasvu vain jatkuu. Ei ihme, sillä nämä herkullisen raikkaat viinit sopivat hyvin kesäiseen ruoka- ja seurustelupöytään.

JULIUS ROSÉ ORGANIC

Viinitekijä Georg Julius jatkaa ja kehittää edelleen useamman sukupolven ajan Gundheimissä sukutilan mailla hankittua viininteon jaloa taitoa. Tämä perhetila on työskennellyt määrätietoisesti ympäristöä kunnioittaen ja on tänä päivänä täysin luomu- ja vegaanisertifioitu tuottaja. Se myös maistuu viinissä!

George Juliuksen kellari

Viinitalolta löytyy hauska kytkös Suomeen: viinintekijä Georg Juliuksen Christine-vaimo omaa osin suomalaiset sukujuuret ja hän on syntynytkin Turussa. Perhe myös lomailee ja vierailee Suomessa varsin usein.

Viini-lehti valitsee vuosittain Vuoden Viinit eri sarjoissa ja tänä vuonna roséviinin osalta valinta kohdistui tähän erinomaisen hinta-laatusuhteen omaavaan luomu- ja vegaanisertifoituun laatutuotteeseen. Viini-lehden arvio viinistä:

 Avoin tuoksu on kypsän marjainen. Siinä on kirsikkaa, mansikkaa ja punaherukkaa. Maku on kuiva, mutta kypsän marjainen. Tuoksun aromit seuraavat tarkasti makuun. Kevyehkön eloisasta viinistä voi lisäksi aistia yrttisyyttä, punaista omenaa, sekä jopa hillottua karpaloa ja puolukkaa. Tasapainoinen maku saa ryhtiä reilusta, kypsän marjaisesta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan, mutta tuntuvasti veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.” Lähde: Viinilehti.fi

Tuotantoalue/luokitus: QbA Deutscher Qualitätswein Rheinhessen

Rypäleet: Spätburgunder & Merlot

CAVIT SANVIGILIO PINOT GRIGIO ROSÉ vastaa kahteen noususuhdanteessa olevaan trendiin: se on roseeta ja kotoisin Italiasta. Rypäleenä kun vielä sattuu olemaan Pinot Grigio, on paketti valmis kevättä ja kesää varten!

Tuotantoalue/luokitus: IGT PROVINZIA DI PAVIA

Rypäleet: 100% Pinot Grigio

LUNETTA ROSÉ SPUMANTE 20 cl

Rosé, Spumante ja Italia – voisi melkein väittää varsin maistuvaksi kolminaisuudeksi. Vielä kun on pakattu eleganttiin käsilaukkukokoiseen kohtuullisen kulutuksen 20 cl pulloon, on nautintohetki viilentämistä vaille valmis. Raikas, hedelmäisen hapokas ja samettisen pehmeillä kuplilla aateloitu kuohuva sopii erinomaisesti vaikka aperitiiviksi tai arjen nautiskeluun.

Tuotantoalue/luokitus: Vino Spumante

Rypäleet: Blend, jossa pääroolissa Chardonnay ja väriä antavissa osissa trentinolaisia punaisia lajikkeita kuten Teroldego.

LOLAILO SANGRIA SOFISTICADA ROSÉ  0,75 L 7,0 %

Kesä, kukkaset ja sangria. Tämä suomalaiset aurinkorannoilla hurmannut kesäjuoma on nyt saatavana myös herkullisena roséversiona näppärässä patenttikorkkipullossa. Erinomainen picnic-juoma säällä kuin säällä – aurinkoa on ainakin lasissa, jos ei taivaalla näy!

Vesimelonin, greipin ja mandariinin elegantisti säväyttämä seurustelujuoma nautitaan sopivasti viilennettynä hyvässä seurassa. Halutessasi tästä saa myös oivallisen boolin tuoreiden hedelmien kera!

Tuotantoalue/luokitus: ESPANJA

Lähde

Lue myös