Siirry pääsisältöön

SOOCI: Laatuliemiä ja -kastikkeita lähiraaka-aineista

Tammi-helmikuussa 2019 ravintola-alan tukkujen valikoimiin tuodaan kauan kaivattuja laadukkaita, suomalaisista raaka-aineista taidolla keitettyjä liemiä ja kastikkeita. Sooci-liemet on suunniteltu suomalaisten ravintolakeittiöiden ja ruoan ammattilaisten tarpeisiin. Uudet liemet valmistetaan Liperin Ylämyllyllä.

Suomalaisten ravintolakeittiöiden laatuvaatimuksiin ja tarpeisiin vastaavat Sooci-liemet tehdään pääosin lähiraaka-aineista. Yrityksen takana ovat tutut pitkän linjan keittiöammattilaiset: operatiivinen johtaja Timo Melto sekä toimitusjohtaja Kiril Rainos.

– Meille oli selvää, että ammattikeittiömarkkinoilta puuttuivat laadukkaat, hyvistä lähiraaka-aineista keitetyt liemet. Nämä tuotteet ovat pitkän tuotekehityksen tulos, ja niissä näkyy meidän koko pitkän ravintolauramme tuoma kokemus. Lisäksi olemme kuunnelleet Suomen parhaiden keittiömestareiden ajatuksia ja vinkkejä, kertoo Melto.

Soocin liemet keitetään hitaasti hauduttaen, jolloin raaka-aineista saadaan irti parhaat aromit. Raaka-aineina käytetään pohjoiskarjalaisia lähiraaka-aineita, muun muassa laadukkaita kasviksia, herkkutatteja sekä riistaa, nautaa, porsasta ja kanaa.

Sooci-perheeseen kuuluu viisi lientä: Paahdettu kanaliemi,Paahdettu juuresliemi, Paahdettu lihaliemi, Villiriistaliemi sekä Ramenliemi. Kaikki liemet myydään litran pakkauksissa ja ne ovat Ramenlientä lukuunottamatta vähäsuolaisia. 

– Vähäsuolaisuuden ansiosta meidän liemiämme voi huoletta keittiössä keittää kasaan esimerkiksi glaceksi, kastikkeeksi tai tyylikkääksi liemiannokseksi. Lisäksi liemet tarjoavat herkullisen makupohjan monenlaiseen tuunaamiseen, Melto kuvailee.

Soocin liemiä on saatavilla ravintolatukuista: Heinon Tukku ja Heinon Pikatukut, Kespro ja Kespro-pikatukut, Wihurin Metro-tukku ja Metro-pikatukut.

TUOTETIEDOT

SOOCIN HÄMMENTÄVÄN HYVÄT LIEMET

Paahdettu juuresliemi 1L

Täydellinen juuresliemi täyttää huippukeittiöidenkin toiveet. Se on lähiseudun juureksista ja kasviksista keitetty hienostunut ja korkeatasoinen juuresliemi, joka soveltuu kaikkiin vegaani- ja kasvisruokiin. 

Tasapainoinen juuresten ja kasvisten maku on viimeistelty paahdetulla karamellisoituneella sipulilla sekä lähiseudulla kasvaneella herkkutatilla. Liemessä on kaunis paahteinen ja kirkas väri, ja se on käyttötavoiltaan hyvin monipuolinen. 

Laktoositon, gluteeniton ja vähäsuolainen, suolapitoisuus 0,2%

Paahdettu kanaliemi 1L

Hyvin paahdetut karamellisoituneet broilerin rangat, siivet ja keltasipulit tuovat hienostuneen tasapainoisen, pehmeän ja miellyttävän paahteisen maun. Paahdetusta kanaliemestä voi valmistaa helposti keittoja ja liemiä sisältäviä annoksia ja se soveltuu erinomaisesti myös risoton liemeksi.

Laktoositon, gluteeniton ja vähäsuolainen, suolapitoisuus 0,2% 

Villiriistaliemi 1L

Hirvestä ja saksanhirvestä valmistettu riistaliemi. Lähiseudun juurekset, karamellisoituneet sipulit ja herkkutatit antavat villiriistaliemelle tasapainoisen ja hienostuneen maun. Upea kirkas väri tuo lisäarvoa lientä tarjoiltaessa esimerkiksi alkuruokana.

Laktoositon, gluteeniton ja vähäsuolainen, suolapitoisuus 0,2%

Paahdettu lihaliemi 1L

Kotimaisesta naudanluusta ja -lihasta sekä karamellisoidun ruskeiksi paahdetuista sipuleista ja lähiseudun juureksista valmistettu liemi. Voimakkaan täyteläisessä, ja intensiivisessä lihaliemessä on kaunis, paahteinen väri.

Laktoositon, gluteeniton ja vähäsuolainen, suolapitoisuus 0,2%

Ramenliemi 1 L

Kanasta ja porsaan potkasta keitetty tasapainoinen ja täyteläinen maustettu Ramenliemi. 

Liemen aromaattinen maku on täyttävä ja mukavasti lämmittävä nautinto. Helppokäyttöisellä, aidolla Ramenliemellä pääsee kätevästi kiinni aitoihin Aasian makuihin.

Laktoositon, gluteeniton ja suolapitoisuus 0,6%

Lähde: https://www.epressi.com/tiedotteet/ruoka-ja-elintarvikkeet/sooci-laatuliemia-ja-kastikkeita-lahiraaka-aineista.html

Lue myös