d-md-none
Siirry pääsisältöön

Seitanpasteijoita ja pähkinäistä kikhernedippiä

10 kpl isoja tai 20 kpl pieniä | 225°C, n. 12 min

Pasteijat

  • 280 g (1 rasia) Artesaaniseitan Tatti
  • 1 dl kypsää puuroriisiä tai tattaria
  • 100g lanttua raasteena
  • 2 rkl tummaa siirappia tai vaahterasiirappia
  • 1 tl kuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta 
  • 0,5 tl suolaa
  • Mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500g valmista torttu- tai lehtitaikinaa 

1. Ota taikinalevyt pöydälle sulamaan.

2. Pilko tattiseitankiekot pieniksi kuutioiksi tai pyöräytä monitomikoneessa rouheeksi. Kuori ja raasta lanttu karkeaksi. Yhdistä kulhossa lantturaaste, siirappi, mausteet, Artesaaniseitanin rasiassa oleva sipuli, kypsä riisi tai tattari ja seitan. Mehusta massa hyvällä oliiviöljyllä. Tarkista maku ja lisää timjamia ja suolaa.

3. Jaa taikina neliöiksi. Aseta nokare täytettä tai taikinaneliön keskelle ja sivele sormella kylmää vettä neliön reunoille. Taita kolmioksi ja nipistele sauma kiinni tiukasti sormin tai lusikan reunalla. Tee pieniä viiltoja pasteijan kanteen kokkiveitsen kärjellä niin kosteus pääsee paiston aikana ulos ja pasteija ei repeä. Jos haluat koristella pasteijan niin voitele makeutetulla kahvilla ja ripottele päälle esim. sesaminsiemeniä, rouheita tai leseitä.

Pähkinäinen kikhernedippi 

  • n. 200g kypsiä kikherneitä valutettuna
  • 1 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl ruokosokeria tai siirappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Puolikas, makea jouluomena pestynä
  • 1 mandariinin raastettu kuori
  • 1 dl kaurajuomaa tai muuta vastaavaa
  • n.120g pähkinäsekoitusta
  • Tuoretta persiljaa ja timjamia

1. Paahda kikherneitä ja pähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää sokeri, neljään osaan leikattu valkosipulinkynsi, kuuteen osaan leikattu jouluomena, oliiviöljy ja kaurajuoma. Anna vain kiehahtaa. Varo, öljy on kuumaa. 

2. Ota pannu sivuun ja lisää kaikki muut ainekset. Anna jäähtyä hetki. 

3. Soseuta korkeareunaisessa astiassa dipiksi sauvasekoittimella tai blenderillä. 

Resepti: Virve Räisänen, keittiömestari Virna Food

Tarjoilut ovat vegaanisia, maidottomia, kananmunattomia ja soijattomia mikäli katsot että valmistaikinan raaka-aineissa ei ole ko. ainesosia.

. . . . . . . . . . . . . .

Virna Food on uusi kotimainen kasvisruokaa valmistava yritys. Virnan Artesaaniseitan-tuoteperheen löydät K-kaupoista kautta maan. Virnan seitan on tuoretta, lisäaineetonta, mehevää ja maukasta. Se sopii monenlaisiin resepteihin ja on valmista nautittavaksi myös sellaisenaan. Kaikille rohkeasti kokeileville kokeille! #virnaefekti | www.virnafood.fi

Lue myös