d-md-none
Siirry pääsisältöön

Iloa luonnosta

Suomalaiset juurekset puhkeavat kirjaimellisesti kukkaan Nittiya Kosan käsissä. Punajuuri hehkuu upeana ruusuna ja raitajuuri orkideana, kun Nittiya yhdistää ikivanhan thaimaalaisen käsityötaidon tuttuihin suomalaisiin kasviksiin. Upeat taideteokset soveltuvat juhlapöytien ekologisiksi koristeiksi tai rintakoruiksi, pienimpiä niistä voi marinoida värikkäiksi koristeiksi ja maun antajiksi salaatteihin. 

Kasvisten ja hedelmien kaivertamisella on vuosisataiset perinteet Thaimaassa. Nittiya Kosa toi perinteen mukanaan muuttaessaan Suomeen viisi vuotta sitten. 

– Suomalaiset juurekset lanttu, punajuuri, porkkana, nauris ja raitajuuri soveltuvat loistavasti kaiverrettaviksi. Käytän myös hedelmiä, mm. erilaisia meloneita, joista saa isoja, näyttäviä kokonaisuuksia. Meloneihin voi kaivertaa myös muotokuvia, logoja tms. Yritykset ovatkin käyttäneet hyväkseen tätä mahdollisuutta, kertoo Kosa.

– Olen järjestänyt myös pikkujouluja tai asiakastilaisuuksia, joissa osallistujat ovat voineet ensin opetella kaivertamista ja lopuksi syntyneet taideteokset on syöty, nauraa Kosa. Hänen yrityksensä Fruit Garden järjestää kaivertamisesta kiinnostuneille myös peruskursseja sekä jatkokursseja. Työhön tarvitaan erikoisveitsi, joita voi lainata kurssilla tai ostaa omaksi edullisimmillaan noin 20 eurolla.

Nittiya Kosalla on paljon erilaisia ideoita, miten juureksilla ja hedelmillä tuodaan värikästä iloa arkeen sekä juhlaan ja samalla voidaan edistää niiden menekkiä. Hän kertoo esimerkkinä kauppojen hevi-osastot, joilla hän voisi esitellä, mitä kaikkea myynnissä olevista hedelmistä ja juureksista voidaan kaivertamalla saada aikaan. Teksti: Maija-Liisa Saksa

www.fruitgarden.fi

Lähde: www.news.cision.com/fi/editor-helsinki/r/iloa-luonnosta

Lue myös