d-md-none
Siirry pääsisältöön

White Guide pisteyttää pohjoismaiset ravintolat

Mikä White Guide?

White Guide on Pohjoismaiden johtava ravintolaopas, jonka tavoitteena on kehittää pohjoismaista gastronomiaa ja ravintolakulttuuria. Se etsii, testaa ja palkitsee innovatiivisesti, persoonallisesti ja kestävästi toimivia ravintoloita. Ravintoloiden arviointi perustuu läpinäkyvyyteen, ja se toteutuu vakiintuneen pisteytysjärjestelmän avulla. Arvostelut tehdään anonyymisti ja ruoka myös maksetaan.

White Guide -arviointikriteerit

White Guide käy vuosittain läpi jopa satoja ravintoloita ja pisteyttää ne nollasta sataan neljässä eri kategoriassa: ruoka (0-40 pistettä), juoma (0-20 pistettä), palvelu (0-20 pistettä) ja tunnelma (0-20 pistettä). Jokaisella osa-alueella annetaan painoarvoa myös persoonalliselle idealle ja konseptille.

Ravintolat jaetaan ansaittujen pisteiden perusteella neljään eri luokkaan:

Kansainvälinen mestaritaso vaatii vähintään 80 pistettä, josta vähintään 36 pistettä on tultava ruoasta.
= Kokonaisvaltainen kokemus ravintolassa on todella korkealla tasolla. Ruoka on laadultaan ensiluokkaista ja originaalia.

Mestaritaso vaatii vähintään 75 pistettä, josta vähintään 32 pistettä on tultava ruoasta.
= Kokonaisvaltainen kokemus ravintolassa on todella korkealla tasolla. Ruoka on laadullisesti todella kiinnostavasti toteutettu.

Korkea taso vaatii vähintään 67 pistettä, josta vähintään 28 pistettä on tultava ruoasta.
= Kokonaisvaltainen kokemus ravintolassa on oikein hyvällä tasolla. Ravintola tarjoilee kiinnostavasti ja taidokkaasti toteutettua ruokaa.

Hieno taso vaatii vähintään 60 pistettä, josta vähintään 22 pistettä on tultava ruoasta.
= Kokonaisvaltainen kokemus ravintolassa on miellyttävä ja ruoka on toteutettu hyvin.

White Guide -listatut ravintolat Suomessa

Kansainvälinen mestaritaso
1. Palace, Helsinki, 36/91
2. Inari, Helsinki, 36/90
3. Ask, Helsinki, 36/86

Mestaritaso
4. Grön, Helsinki, 35/79
5. Olo, Helsinki, 34/87
6. Restaurant C, Tampere, 34/78
7. Kaskis, Turku, 33/76
8. ORA, Helsinki, 32/80
9. Lyon, Helsinki, 32/76

White Guide pisteyttää myös baareja ja hotelleja. Helsingissä St. George on yltänyt parhaaseen luokkaan, Global exceptional level.

Tutustu tarkemmin White Guide -ravintoloihin!

Palace

Kaupungin kattojen yllä Etelärannassa sijaitseva Palace on aina ollut suomalaisen gastronomian edelläkävijä. Ravintola valmistui Helsingin olympialaisiin vuonna 1952, ja se oli Suomen ensimmäinen Michelin-tähdellä palkittu ravintola vuonna 1987. Tätä nykyä Palacen keittiötä johtaa keittiöpäällikkö Eero Vottonen, jonka tavoitteena on tarjota vierailleen hienostunut mutta yllätyksellinen pohjoismainen ravintolaelämys. Hänen filosofiansa ytimessä on intohimoinen suhde makuihin, raaka-aineiden poikkeuksellinen laatu ja tiimityö.

”Tämä on ammatti, jossa ei koskaan ole valmis. Raaka-aineiden ja valmistustapojen kirjo on niin valtava, että opiskeltavaa riittää loputtomiin. Ajattelen edelleen, että haluan kehittyä työssäni paremmaksi päivittäin.” Keittiöpäällikön motto

Palace
Palace

C

Keittiömestari Ilkka Isotalo ja Sommelieré Christina Suominen perustivat ravintola C:n vuonna 2008 Tampereelle. Keittiön raaka-aineet ovat 99% suomalaisia tai paikallisia, vain suola tulee muualta. Myös astioissa ja työvaatteissa pyritään suosimaan kotimaista. Kaikki ruoka valmistetaan itse. Ruoka on tyyliltään kekseliästä tai jotain maailmalta tuttua. Kesällä säilötään talven varalle. Kaikki viinit ovat Euroopasta ja viina on suomalaista.

Osoite: Rautatienkatu 20, 33100 Tampere, Suomi

Ravintola C
C

Kaskis

Kaskis avattiin helmikuussa 2014. Ravintoloitsijoina toimivat Erik Mansikka, Simo Raisio ja Topi Pekkanen. Ruoka on puhdasta, se tulee läheltä ja on turkulaista käsityötä parhaimmillaan. Lähiruokaa ja luomua käytetään silloin, kun se on hyvän makuista. Villiyrtit ja metsän antimet kerätään itse. Ravintola kunnioittaa luonnon sesonkeja, joiden mukaan myös menu vaihtuu. ”Täällä pidetään kivaa. Ei se sen kummempaa ole.”

Osoite: Kaskenkatu 6, 20700 Turku, Suomi

Kaskis
Kaskis

ORA

ORA on Sasu Laukkosen perustama 18-paikkainen pieni ja persoonallinen ravintola. Nimensä ravintola on saanut orapihjalasta. ORAssa käytetään vain Suomesta saatavia raaka-aineita ja ruokalista vaihtuu aina 6 viikon välein. Kantavana ajatuksena on No waste sekä yhteistyö lähituottajien kanssa. Persoonallinen palvelu ja menuun paritetut viinit viimeistelevät illalliskokemuksen.

Osoite: Huvilakatu 28, 00150 Helsinki, Suomi

Ora
ORA

Lue myös