Siirry pääsisältöön

Palkittu kotimainen Rooty korvaa riisin, nuudelit ja pastan

Terveellisen ja helposti valmistettavan kotiruoan ystävillä on aihetta juhlaan. Suomessa kehitetyt ja valmistetut Rooty-tuotteet ovat täydellinen vaihtoehto herkullista ja kätevästi syntyvää ateriaa kaipaaville. 

Rooty-tuotteiden taustalla on patentoitu innovaatio, jonka avulla perunasta tehdään nauhamaista nuudelia tai riisin kaltaista hippua. Tuotteita ei valmisteta massasta, kuten pikanuudeleita ja pastaa. 

Eikä pidä unohtaa makua. Siitä kertoo parhaiten kuluttajilta saatu palaute. 

Rooty hurmasi muun muassa lapsen, joka ei ollut aiemmin perustanut perunasta missään muodossa, ei edes ranskalaisista tai muusista. 

– Äiti kertoi Rootyn olevan lapsen herkkua niin hippuina kuin nuudeleina. Kaiken lisäksi lapsi oli syönyt ensimmäisen kerran lautasen kokonaan tyhjäksi, kun sillä oli Rootysta valmistettu annos, Rootya valmistavan Pohjolan Perunan markkinointijohtaja Jami Teirikari iloitsee. 

Kuluttajien kehujen lisäksi Rooty on pokannut palkintoja. Rooty-perunahippu, kotimainen ”riisi”, valittiin viime vuonna yli 80 elintarviketuotteen joukosta Vuoden innovaatioksi. Kilpailun tuomaristossa istui muun muassa huippukokki Hans Välimäki

”Rooty-perunahippu valittiin viime vuonna yli 80 elintarviketuotteen joukosta Vuoden innovaatioksi!”

Kaupan pakastealtaasta löytyvät tuotteet on esikypsennetty, joten ne valmistuvat nopeasti pannulla, keittämällä tai uunissa. Rooty säilyttää rakenteensa eikä mene muusiksi ja siksi se sopii mainiosti vaikkapa risottoon. Myös kylmiin salaatteihin Rootysta saa mainion lisän. 

Rootyn juuret ovat Pohjois-Pohjanmaan pelloilla. Sen valmistamiseen ei tarvita ulkomaisia raaka-aineita. Kotimaisuus on iloinen yllätys kaikille, jotka ovat harmikseen huomanneet pastan ja nuudeleiden raaka-aineiden olevan usein tuontitavaraa. Rootylla korvaa mainiosti myös riisin, joka on aina tuontitavaraa. 

Maukkaat Rooty-tuotteet kestävät tarkastelun myös silloin, kun ruoan halutaan olevan ympäristövastuullisesti tuotettua. 

– Valmistus tapahtuu Vihannissa Pohjolan Perunan oman bioenergialaitoksen tuottamalla energialla, ja tuotteet on pakattu ympäristöystävälliseen pakkaukseen, Teirikari sanoo. 

Rooty-tuotteissa ei ole gluteenia, laktoosia tai lisäaineita. Kuitua niissä sen sijaan on jopa 40 prosenttia enemmän kuin vastaavassa määrässä keitettyä perunaa. 

www.rooty.fi

Lue myös