Siirry pääsisältöön

Hei lähiruuan ystävä – Hyppää bussiin Kiasman edestä ja matkaa Fiskarsin Maalismarkkinoille 24-25.3.

Fiskarsin Ruukin Maalismarkkinat -ruokatapahtuma 24. – 25.3. järjestetään jo kuudennen kerran Fiskarsissa. PohjanGurut ry ja Fiskars Village kutsuvat yli kolmekymmentä ruokatuottajaa ja ruokakäsityöläistä Kuparipajaan Fiskarsin ruukkiin. Tarjolla on lähituotettuja juustoja, luomuviljatuotteita, riistaa, rotu-nautaa, lammasta, luomumämmiä, kirjan esittelyä ja lapsille taidepajoja. Tapahtuma on ilmainen kaikille vierailijoille ja tarjoaa elämyksiä koko perheelle!

Yli kolmekymmentä tuottajaa sekä nuoria yrittäjiä

Ruuan hankkiminen suoraan tuottajalta on kasvava trendi. REKO-ruokarinkien suosio kasvaa ja ainakin Länsi-Uudellamaalla lähiruoka on vakiinnuttanut paikkansa tuottajien ja kuluttajien keskuudessa.

Maalismarkkinoilla voit ostaa suoraan tuottajilta, ja keskustella vaikkapa viljan jauhamisesta Mörbyn tilan Anna Almin kanssa, joka hiljattain osti Mustion Myllyn ja on nyt sekä viljelijä että mylläri. Markkinoilla pääset myös tutustumaan nuoriin yrittäjiin jotka ovat tuotteistaneet ideansa ja kokeilevat nyt siipiään ruokatuottajina.

Maija Silvennoinen esittelee uutuuskirjaansa

Pitkän linjan kokki ja ruokavaikuttaja Maija Silvennoinen on Maalismarkkinoilla esittelemässä viimeisintä kirjaansa Maijan Ruokavuodet (Docendo). Silvennoisen uraan mahtuu paljon: sekä huippuravintoloita että ruokaohjelmia. Hän puhuu paljon lähi- ja luomuruuan puolesta.

Lasten Luovat Pajat ry järjestää mukavia käsillä tekemisen hetkiä koko perheelle Maalismarkkinoiden yhteydessä. Luovat pajat sijaitsevat Ravintola Kuparipajan alakerrassa ja luvassa on maalausseinä, pääsiäiskorttien maalausta elintarvikeväreillä ja mehiläisvahaliiduilla, pajunkissojen koristelua, rairuohon istuttamista, pääsiäismunien maalausta ja pääsiäisnoitien tekemistä.

Tule markkinoille linja-autolla Helsingistä

Ruoasta kiinnostuneille on tarjolla bussikyyti Helsingistä lauantaina 24.3. Kyyti lähtee Kiasman edestä klo 10.00 ja paluukyyti lähtee Fiskarsista 16.00. Menopaluu maksaa aikuisille 20 €, 15 € eläkeläiset/opiskelijat, 10 € lapset 4 -17 v. Bussivaraukset +358 19 245 4310 tai fakturering@amper.fi

Lue myös