Siirry pääsisältöön

Inspiroivia ratkaisuja kaupunkilaisen arkeen ja juhlaan

Pyysimme Stockmann Mealsin Torsti Uotilaa taustoittamaan Herkun ruokafilosofiaa. – Sesongin raaka-aineet ovat luonnollisesti ykkösjuttu, samoin kaupunkilainen elämäntapa. Haluamme kehittää ratkaisuja, joiden avulla ruoan valmistaminen laadukkaista raaka-aineista olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta – ajatuksella, että kaikki onnistuu. 

Vastuullisuus on myös keskeinen osa Stockmannin päivittäistä toimintaa. Siksi ruokahävikin vähentäminen on hyvin keskeisessä roolissa Stockmann Herkuissa. – Kestävää kehitystä on sekin, että ostaa valmiin, oikein mitoitetun annoksen, jolloin ei synny ruokahävikkiä. Tästä hyvä esimerkki ovat meidän Herkku Misat. Koostamme ja pakkaamme uuninkestävään astiaan valmiiksi pienille perheille ja sinkkutalouksille sopivan kokoisen lihan tai kalan komponentteineen. Valmiiksi mietitty kokonaisuus antaa näin mahdollisuuden ostaa järkevästi.

Tuoreus on se juttu

Uotila on luotsannut Stockmann Mealsia reilut 1,5 vuotta. – Myönnettäköön, että hämmästelin alussa itsekin, miten huippulaatuista käsityötä Herkun omassa keittiössä valmistetaan. Voisin jopa ravintola-alan ammattilaisena väittää, ettei kovin monesta ravintolastakaan löydy esimerkiksi yhtä korkeatasoista tuoreesta pastasta, pinaatista ja tomaateista valmistettua lasagnea. Tuoreus on meidän juttu ja siksi valmisruokamme kiertävät keittiöstä tiskiin ja asiakkaan kotiin hyvin nopeasti.

Hei me misataan!

Misat ovat Herkun uusi tuoteperhe. Mise en Place tarkoittaa keittiökielellä ruokien esivalmistelua. Herkun Misa-annokset valmistetaan siis parhaista tuoretuotteista Herkuissa paikan päällä, ja omalla reseptillä. Annokset pakataan uuninkestävään vuokaan, jossa ne voi kypsentää näppärästi uunissa tai grillissä. Valikoimassa on esivalmistettuja kala-, kana- ja liharuokia ja tänä kesänä kaikkiin Herkkuihin tuodaan myös grilli-Misoja, jotka voi nostaa grilliin sellaisenaan. Siitä ei kesä helpommaksi muutu! 

Mistä ajatus Misoista oikein lähti? Uotila kertoo, että tuoreet, laadukkaat puolivalmiiksi esivalmistellut ratkaisut ovat kansainvälisesti kasvava ilmiö ruokakaupassa. – Päätimme tuoda niitä kuluttajille uudessa Tapiolan Herkussa kun tavaratalo avautui keväällä. Pohdimme kollegani kanssa nimeä ja päädyimme Misaan, josta kokkina oitis innostuin. Olen ammattilaisena misannut aina eli esivalmistanut ruokia niin kotona kuin ravintolakeittiössäkin. Mielestäni se natsaa hyvin myös Herkkukeittiön ratkaisulähtöiseen ideologiaan: me valmistamme Misat, asiakas kypsentää ja nauttii hyvästä ruoasta.

Vinkkinä kesägrillaajille Uotila nostaa kesän Misoista esiin oman suosikkinsa täytetyn kirjolohen. Siitä saa kuulemma mahtavan juhannusaterian!

BBQ RUB BAR – Rubbauksella uutta makua grilliruokiin

Oletko jo tutustunut kuivamarinadibaarin hurmaavaan maustevalikoimaan Herkun liha- ja kalaosastoilla?

Voit tuoksutella mausteita ennen valintaa tai pyytää suositukset osaavalta henkilökunnalta. Valikoimassa on kuusi WIBERG-mausteseosta, jotka on tehty luonnollisista raaka-aineista ilman lisäaineita ja aromeja.

Henkilökunta maustaa tuotteet puolestasi ja kotona sipaiset vain öljyä tuotteiden pintaan ennen paistamista, jotta mausteen maut lukittuvat lihan pintaan. Sitten vain liha grilliin ja nauttimaan!

BBQ Rub Bar ”rubbaus” on Herkuissa isosti esillä kesällä, mutta kuivamaustamista tehdään toki ympäri vuoden. Kesällä keskitytään grilliruokien maustamiseen, jonka jälkeen mausteseosten makumaailma painottuu uuniruokiin ja patoihin. 

Mihin makumaailman maahan haluat kesällä suunnata?

WIBERG Grilli-Mexicana, maustesuola

maistuu voimakkaasti chililtä ja paprikalta, miellyttävä oreganon

ja roomankuminan maku. Sopii kaikille lihoille ja broilerille, myös rasvaiselle kalalle.

WIBERG Grilli-Argentiina, maustesekoitus

maistuu voimakkaan hedelmäisesti paprikalta ja sipulilta ja

miellyttävästi pippurilta ja yrteiltä. Sopii parhaiten lihalle ja etenkin pihvien maustamiseen.

WIBERG Cajun, kreolilainen maustevalmiste

maistuu voimakkaasti chililtä ja roomankuminalta, kevyt savun

vivahde. Sopii etenkin porsaanlihalle, broilerille, lohelle ja äyriäisille.

WIBERG Curry-appelsiini, maustevalmiste

maistuu voimakkaasti paahdetuilta mausteilta, miellyttävä chilin

tulisuus ja hedelmäinen appelsiinin vivahdus. Sopii parhaiten broilerin ja kalojen maustamiseen.

WIBERG Marrakesch, maustevalmiste

maistuu voimakkaasti paahdetuilta mausteilta, virkistävä chilin

tulisuus ja raikas mintun vivahdus. Sopii erityisesti lampaalle, broilerille ja naudanlihalle.

WIBERG Afrikka maustesuola

maistuu voimakkaasti meleguettapippurilta ja roomankuminalta, raikas

kardemumman maku. Sopii hyvin porsaanlihalle, naudanlihalle ja broilerille. 

Lue myös