Siirry pääsisältöön

Uutuus keittokirjojen Top 3

Mia valitsi uutuus keittokirjoista tämän hetken suosikkinsa.

Sanna Mansikkamäki & Pia Ingberg
Peruna – parhaat reseptit

Readme.fi

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki on palannut jälleen perusasioiden äärelle. Hänen edellinen kirjansa keskittyi munaruokiin, nyt parrasvaloihin on nostettu joka kodin perusraaka-aine peruna. Perunasta on moneksi, se tulee selväksi kirjaa plärätessä. Mukana on niin klassikkoreseptejä mummon muusista makkaraperunoihin, mutta myös paljon uutta inspiraatiota. Innostuin ja ihastuin tähän kirjaan ikihyviksi. Hienoa, että edullinen raaka-aine saa arvoisensa huomion. Kirja on myös tuhti tietopaketti, josta löytyy niksejä, vinkkejä, tietoa perunalaijikkeista ja lajikesuosituksista tietyille ruokalajeille. Sanansa saavat kuuluviin myös perunanviljelijät ja siemenperunayritykset. Kiitos tästä kirjasta, aamen!

Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi
Samassa Liemessä

WSOY

Pipsan ja Meri-Tuulin hyväntuulinen ruokakirja tuo esiin kaksikon ruokafilosofiaa: hyvän ruuan ei tarvitse olla kallista, eikä arkiruuan tylsää, sillä sitä voi elävöittää pienillä kikoilla. Kirja pureutuu arjen ruokakomeron varustelusta hyvää tekeviin ruokiin, penninvenytys-reseptiikasta biletarjoiluun. Arjen perheruokaa etsivä, vegeilijä ja herkuttelija löytävät kansien välistä myös omat osionsa. Helppoa, mutkatonta safkaa no bulshit-asenteella. Peukku!

Marita Eriksson & Heidi Holmavuo
Ruokaan rakastunut

Fitra

Marita Eriksson pitää suosittua aamupaloihin, kasvisruokaan ja terveellisiin jälkkäreihin erikoistunutta @myblisskitchen Insta-tiliä. Pääpaino kirjassa onkin trendikkäissä puuroissa, smootheissa, bowleissa ja raakakakuissa. Jos siis kaipaat inspiraatiota, uutta twistiä ja väriä terveellisiin herkkuihin, kannattaa kurkata tämän kirjan kansien väliin. Muutama suolainenkin on päässyt mukaan reseptikimaraan. Ilokseni löysin oman suosikkini Pyöröset, joita ex-anoppini taikoi Joensuun keittiössään. Ei muuta kuin kokeilemaan! Ps. ekstra pisteet upeista kuvista!

Teksti: Mia Heiskanen

Lue myös