Siirry pääsisältöön

Vapun viinivinkit kuplilla ja ilman

”Vallitsevasta tilanteesta huolimatta on tärkeä nauttia jokaisesta mahdollisesta hetkestä. Siksi kasasin teille muutamia vinkkejä vappua (ja kevättä muutenkin) ajatellen. Keräsin tähän neljä eri vinkkiä Alkon valikoimasta, jotka menevät erittäin mukavasti aamiaisella, brunssilla tai vaikka ihan muuten vaan. Nautinnollisia hetkiä! ”

  • Ambriel Rosé Extra Dry (35,07e) tulee Etelä-englannista ja edustaa maan nouseva viinitrendiä. Tämä Chardonnay-vetoinen rosee tuo kevättä sun lasiin, sillä tuoksussa ja maussa metsämansikkaa, ruusun terälehtiä sekä nätisti esille nousevaa raikasta punaviinimarjaa. Viini on hyvin raikas johtuen korkeasta hapokkuudesta, mutta se tasapainottuu mukavasti vähän enemmällä sokerilla (15g/l). Alkoholia on vain 10 %, mikä nostaa esille viinin helppouden ja kepeyden entisestään.  
  • Champagne Paul-Marie Bertrand Extra Dry (41,81e) on ihanan hedelmäinen ja raikas. Silti hienostunut ja kokonaisvaltainen maku, joka viipyilee suussa pitkään. 15g jäännössokeria takaa sen, että myös vähän makeammat ruoat (varsinkin jos mukana on marjoja) sopii hienosti tämän kanssa. Pinot Noir vetoinen (80%), mutta tammessa käynyt Chardonnay (20%) tuo mukavasti paahteisuutta ja syvyyttä tälle muuten raikkaalle ja tasapainoiselle samppanjalle. Pientuottaja Samppanjan eteläosasta. 
  • The Great Wave Sauvignon Blanc 2018 (14,99e) tulee Uudesta-Seelannista ja on tyyppiesimerkki uuden maailman raikkaasta ja mukavan helposta Sauvignon Blanc -viinistä. Runsas ja miellyttävä tuoksu, joka suorastaan kutsuu luokseen. Maku seuraa hienosti tuoksua ja varsinkin sitrus, passionhedelmä ja karviainen nousevat tässä mukavasti esille. Aperitiiviksi tai keväisen salaatin kaverina.  
  • Habla del Silencio 2018 (18,99e) on täyteläinen, mutta samalla erittäin pehmeä ja mausteinen punaviini Extremadurasta. Tempranillo, Cabernet Sauvignon ja Syrah hienossa symbioosissa. Mahtava kombinaatio esimerkiksi lihapullien tai grillattujen possuruokien kanssa. Itse tykkään myös viinin nimestä, joka tarkoittaa ”puhun hiljaisuutta” – viini soveltuukin hyvin hiljaisiin meditaatiohetkiin.   
Martin Nordell
Viiniasiantuntija Martin Nordell

Viinikouluttaja Martin Nordell

Järjestän ja suunnittelen viini- ja muita juomakoulutuksia. Tasting-tilaisuuksia voidaan pitää joko asiakkaiden tiloissa tai muualla. Kerro toiveesi! Ajatukseni koulutuksissa on yhdessä oppimisen ilo. Asiasisällöstä huolimatta fiilis on rento ja välitön. Koulutuksissa pipo ei ole kireällä, ja kysymykset ovat erittäinkin sallittuja. Keskustelun ja oivallusten kautta syvennetään viinitietoutta. Viineistä nautiskellaan yhdessä ja etsitään niistä kiinnostavia makuja ja tuoksuja. Lisäksi pohditaan sopivia viinien ja ruokien yhdistelmiä.

Koulutusteemoja voivat olla esimerkiksi:
– Samppanja
– Kuohuviinit
– Valkoviinien perusteet
– Punaviinit ja juustot
– Roseeviinit
– Viinimaana Saksa, Portugali, Chile tai Espanja

Yhteys: info@viinikaverit.fi

Teksti: Martin Nordell

Lue myös