Siirry pääsisältöön

Kulttimakkaraa kotiovelle

Unkarilainen Ferenc “Feri” Vilisics on synnyinmaansa geneettisen makumaailman kasvatti. Hänen kipparoimansa Feri’s Sausages valmistaa raakamakkaroita Helsingin Punavuoressa. Feri’s työllistää 4 henkeä ja sen maistuvia tuotteita löytyy jo useista pääkaupunkiseudun hyvin varustelluista marketeista sekä erikoiskaupoista.

Pursimiehenkadulla sijaitsevassa tunnelmallisessa kivijalkakaupassa pääset kurkkaamaan makkaroiden valmistusta lasin takaa. Myymälässä järjestetään usein myös PopUp-tempauksia yhteistyökumppaneiden kanssa. Makkaran ystäville on tarjolla myös pienpanimoiden oluita.

Feri’s avasi verkkokaupan vuonna 2016 toimittaen tuotteita Helsingin ydinkeskustan alueella. Toimituspäivä on perjantai. Ferin makkaroita on mahdollista hankkia myös Woltin ja Foodoran verkkopalveluista. Uutena kumppanina pohjanmaalainen Laidun Hereford toimittaa makkaramakuja huhtikuusta alkaen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

“Ihmiset ovat viimeisen vuoden kuluessa herkutelleet olosuhteiden pakosta yhä enemmän kotonaan. Se on johtanut siihen, että kokkailuun löydetään uusia, laadukkaampia tuotteita. Kotiruuasta saa ravintolaruokamaisen aterian upeilla, puhtailla raaka-aineilla”, maalailee Feri’s-tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista vastaava Jari Etelälahti.

Raakamakkarat sopivat jokaiseen vuodenaikaan

Feri’s-makkarat valmistetaan kotimaisesta lihasta ja korkealaatuisista raaka-aineista. Raakamakkarat eivät ole pelkästään grillikauden, kauniiden päivien pääesiintyjiä. Talviset keitot, hampurilaiset, pizzat, pataruoat tai jopa kastikkeet saavat syvyttä makkaroita maustamisen tyyliin käytettäessä. Toki uunimakkara, pannulla valmistettu tai kokeellinen saunamakkara maistuvat harmaampinakin vuodenaikoina.

“Kaupoissa on kymmeniä metrejä grillimakkaroitakin. Kyllä makkara on suomalaiselle se yksi rakkaimmista vihanneksista, ympäri vuoden”, viimeistelee Jari.

Pääsiäisen saapuessa kannattaa tilata Feri’s Sausagen lammasmakkaroita ja nauttia ne hyvin tehdyn minttuhyytelön kera.

Lue myös