d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kesän 2021 grilliherkut

Haloumilla täytetyt tomaatit

Ainekset: 

  • 10 tomaattia
  • 200g halloumijuustoa
  • 3 rkl pestoa

Leikkaa tomaateista hattu pois. Ota tomaateista siemenosat pois. 

Leikkaa halloumijuusto pieniin paloihin. Täytä tomaatit halloumijuustopaloilla ja pestolla. 

Grillaa tomaatteja kunnes juusto on sulanut. 

Grillattu liha ranch-mausteella

Ainekset: 

  • 500 g liha (nauta, kana tai possu)
  • 1 tl sellerisuolaa
  • 1tl sipulijauhetta
  • ruohosipulia
  • 1 tl chilijauhetta
  • mustapippuria
  • valkosipulin kynsi
  • sokeria

Sekoita mausteet ja murskattu valkosipulinkynsi keskenään. Sekoita mausteseos ja öljy lihan sekaan.

Jätä liha maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. 

Kypsennä liha grillissä. 

Grillattu lohi sinihomejuustolla

  • Kalaneuvoksen original kalamaustetta
  • 700 g lohta
  • 1 pkt siniomejuustoa

Tee lohen paksumpaan päähän viiltoja ja laita kalamaustetta niihin. Ripottele maustetta myös kalan päälle. 

Murenna homejuusto. Lisää murennettu homejuusto lohen päälle. 

Grillaa lohta kunnes se saavuttaa kauniin vaaleanpunaisen sävyn. 

Kasvisvartaat 

Ainekset:

  • tomaattia
  • kurkkua
  • tuore ananas
  • maissia
  • valkosipulia 
  • paprika
  • BBQ-kastiketta

Valitse ainesmäärät ruokailijoiden mukaan.

Pilko vihannekset suuhun sopiviin paloihin. Laita vihannespalat varrastikkuihin. 

Grillaa vartaita grillissä. Kun vihannekset ovat saaneet väriä pintaan, ota ne pois grillistä ja marinoi vartaat grillikastikkeella.  

Kanaa pekonilla ja vuohenjuustolla

Ainekset:

  • 4 kpl broilerin rintafileetä
  • 1 pkt pekonia
  • 1 pkt vuohenjuustoa

Kääri pekonisiivuja kanan ympärille. 

Murra vuohenjuusto pieniin paloihin ja ripottele se kanan päälle. 

Grillaa kunnes kana on kypsää. 

Pekoniparsa

Ainekset:

  • 1 pkt pekonia
  • nippu parsaa

Kääri pekonisiivut parsojen ympärille. 

Grillaa kunnes pekoni on kypsynyt. 

Grillatut persikat mascarponella

Ainekset:

  • 6 persikkaa
  • 1 pkt mascarponea
  • mantelimurua
  • tuoreita mustikoita
  • mintunlehtiä

Leikkaa persikat puoliksi ja poista kivet. 

Grillaa persikoita grillissä noin 2 minuutin ajan. 

Vispaa mascarpone. 

Lisää grillattujen persikoiden päälle vispattua mascarponea, mantelimurua, tuoreita mustikoita sekä mintunlehtiä. 

Perunavartaat

  • 8-10 perunaa
  • valkosipulin kynsi
  • 1 tl jauhettua timjamia
  • 1 tl jauhettua rosmariinia
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 rkl öljyä 

Keitä perunat kypsiksi. 

Sekoita öljyn sekaan hienonnettu valkosipuli, jauhettu rosmariini ja timjami sekä mustapippuri. 

Mausta keitetyt perunat mausteöljyseoksella. 

Laita maustetut perunat varrastikkuihin. 

Grillaa kunnes perunat ovat kauniin ruskeita. 

Siika kasviksilla ja fetalla täytettynä

  • kokonainen siika
  • paprikaa
  • tomaattia
  • valkosipulia 
  • 1 pkt feta

Leikkaa suomustettuun ja putsattuun siikaan viilto keskelle. 

Pilko vihannekset suu paloiksi. 

Murra feta pieniksi paloiksi.

Täytä siika vihanneksilla sekä fetalla. 

Grillaa noin 10 minuuttia puolessa välissä kääntäen.

Lue myös