d-md-none
Siirry pääsisältöön

Seikkailullisen kriittinen Kinder-valkosuklaajuustokakku

Olen ammatiltani toimittaja, ja kun minua pyydettiin mukaan Toptaste-blogiverkostoon, ajattelin, että no mikä ettei! Enhän minä tarpeeksi vielä saakaan kirjoittaa. Heh heh! Olen elämäni aikana pitänyt niin lifestyleblogia kuin luovaan kirjoittamiseen painottuvaa sivustoakin. Haaveissa olen pitänyt myös muotiblogia, mutta valitettavasti minulla ei ole ollut ketään, joka olisi innostunut seisoskelemaan kanssani räntäsateessa asukuvia ottaen. Siispä se haave sai jäädä.

Ruokablogin pitäminen kuulosti hauskalta ajatukselta, sillä ruuanlaitto on aina ollut hyvin lähellä sydäntäni. Inhoan kaikkia muita arkiaskareita, kuten imurointia, vaatteiden viikkaamista ja varsinkin tiskaamista, mutta ruokaa laittelen mielelläni joka päivä. Olen joskus jopa suunnitellut ryhtyväni kokiksi. On mahtavaa, että ruokablogin kirjoittamisessa yhdistyvät molemmat intohimoni.

Suhteeni ruokaan on seikkailullisen kriittinen. Sairastuin 9-vuotiaana ykköstyypin diabetekseen ja siitä asti olen saanut katsoa aika tarkasti mitä suuhuni laitan ja kuinka paljon. Lautasmalli on iskostunut päähäni hyvin syvälle ja 400g karkkisäkin ahmimisesta minulle tulee vain kamala olo. Minulle on hyvin tärkeää, että ruoka on terveellistä ja samalla taivaallisen herkullista. Se joka väittää, että näitä kahta asiaa ei voi yhdistää, on auttamattomasti väärässä.

En käytä ruuanlaitossa juurikaan suolaa ja rasvan laatuun kiinnitän erityistä huomiota. Puolitoista vuotta sitten ryhdyin pikkuhiljaa vaihtamaan ruokavaliotani kasvispainotteisempaan ja katsomaan entistä tarkemmin mitä ruokakassiini laitan. Tällä hetkellä en syö punaista lihaa tai kanaa ollenkaan. Kalaa syön kerran viikossa. Ostan vain laidunkanojen munia ja luomumaitoa. Jugurtteja olen ryhtynyt vaihtamaan kaura- ja soijapohjaisiin tuotteisiin. En tiedä tuleeko minusta koskaan vegaania, mutta toistaiseksi mennään näin, sillä tämä ruokavalio sopii minulle. Blogissani tullaan siis näkemään paljon kasvisruoka-annoksia ja -asiaa. Se ei tietenkään estä myös sekaaneja lukemasta blogiani, sillä kasvisruokapäivä sopii kenen vain ruokalistalle.

Kun kerroin, että suhteeni ruokaan on seikkailullinen, minä todella tarkoitin sitä. Inhoan ohjeita. Oli kyse sitten Ikea-hyllyn kasaamisesta tai lahjaksi saadusta keittokirjasta, tungen ne molemmat yleensä syvälle pursuilevan kaapistoni uumeniin.

Minusta ruuanlaitosta tekee hauskaa juuri se, että voi soveltaa. Vain kokeilemalla, erehtymällä ja onnistumalla voi tulla hyväksi ruuanlaittajaksi. Hyvä esimerkki tästä on se, kun eilen tein melonisalaattia, johon hetken mielijohteesta tungin kasan mausteita muun muassa mustapippuria. Ajattelin, että nyt mentiin varmaan metsään, mutta ei. Salaatti oli todella hyvää!

Koska minusta tuntuu, että jonkun tuntemattoman löpinät eivät aivan kaikkia niinku ihan hirveästi kiinnosta, ajattelin tarjota teille pääsiäisen kunniaksi Kinder-valkosuklaakakkua, koska ah suklaa <3 HEI SINÄ! VOIT SIIS SKIPATA KAIKEN MUUN TÄSTÄ PÄLÄTYKSESTÄ JA HYPÄTÄ TÄHÄN KOHTAAN, SILLÄ NYT SYÖDÄÄN!

Kinder-valkosuklaajuustokakkuun tarvitset:

  • 400 g Digestive-keksejä
  • 1 tl kanelia
  • 150 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maustettua vaniljarahkaa
  • 6 dl Valion kinuskituorejuustoa
  • 200 g valkosuklaata
  • (1 dl sokeria) En itse laittanut ollenkaan sokeria ja oli kyllä ihan riittävän ällömakeaa
  • Koristeluun vaikkapa Kinder- ja ruohomunia sekä kinuskikastiketta

Murskaa keksit. Itse käytin tähän jäätelökauhaa, soiva peli! Sulata voi ja lisää siihen kaneli. Lorauta voi keksimurskan joukkoon ja sekoita. Painele massa vuokaan.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon kolme purkkia kinuskituorejuustoa sekä vaniljarahkaa. Murskaa valkosuklaa. Kokeilin ensin raastinta, mutta suklaa suli nopeampaa kuin ehdin sitä raastaa, joten suosittelen purkamaan suklaalevyyn kaikki patoutuneet aggressiot ja hakkaamaan sitä vaikka vasaralla, kuten minä lopulta tein.

Löräytä valmis massa pohjan päälle ja tasoittele se.

Koristele kakku luovuuttasi käyttäen ja muista toki koota Kinder-yllätykset!

Ja simsalabim ihana kahvipöytä on katettu kahdelle <3

Harmi, että en kuitenkaan ole haltijakummi Prinsessa Ruususesta, joten keittiö näyttää kokkailun jälkeen oikeasti tältä. Ja ei kun tiskaamaan, yök!

Runsassuklaisuutensa lisäksi tässä kakussa on hyvää se, että sen tekemiseen ei tarvita liivatetta. Toki kakun olisi voinut tehdä hieman enemmän kasvispainotteisemmin esimerkiksi kasviskermaa käyttämällä, mutta laitapa mies kauppaan niin käy näin 😉 Onneksi pääsiäisenä tulee sukuloitua, joten kakkua voi tuputtaa heillekin.

Makeaa pääsiäistä!

Lue myös