Siirry pääsisältöön

Malmgårdin Panimo uudistuu yhteistyössä Pekka Terävän kanssa

Omavaraisuudestaan ja perinteikkäistä oluistaan tunnettu Malmgårdin Panimo päivittää tuotevalikoimaansa ja uudistaa ilmettään. Yhtiö vannoo jatkossakin rikkaiden raaka-aineiden nimeen ja pyrkii rakentamaan ruuan ja laadukkaiden juomien täydellistä liittoa.

Brändiuudistuksella vastataan kuluttajien toiveisiin ja helpotetaan eri tilanteisiin sopivien oluiden valintaa jatkuvasti kasvavasta tarjonnasta. Osana uudistusta panimo siirtyy 0,5 litran pulloista 0,33 litran pulloihin.

-Kilpailu kuluttajien huomiosta pienpanimo- ja craft-oluissa kiristyy vauhdilla, samalla ihmisten mieltymykset muuttuvat. Asiakkaat panostavat nyt ennen kaikkea laatuun ja toivovat pikkupulloa, joten tuomme tuotteet pienempään pakkauskokoon. Helpotamme juomien valintaa tuomalla mukaan ruokasuositukset. Perinteiset tuotteemme löytyvät jatkossa klassisemman ilmeen alta, kun taas erikoisemmat ja vahvemmat makuelämykset on pakattu hieman modernimmin. Näin oluen ystävien on helpompi löytää eri tilanteisiin parhaiten sopivia makuelämyksiä, Suomen kokeneimpiin panimomestareihin kuuluva Tuomas Markkula kertoo uudistusten taustoja.

Panimo noudattaa jatkossakin kaikessa toiminnassaan yksinkertaista, mutta tinkimätöntä filosofiaa: kaiken tekemisen perustana ovat parhaat raaka-aineet, osaaminen ja huolellinen käsityö.

-Kaikissa Malmgårdin Panimon oluissa jokainen ainesosa on valittu huolella ja täyttää oman ainutlaatuisen roolinsa. Käytämme pehmeää ja puhdasta paikallista vettä sekä täysin omaa, itse kehittämäämme mallassekoitusta. Jokaisessa tuotteessamme on mukana perinteisiä viljalajikkeita kuten emmervehnää ja spelttiä, jotka eivät olet muuttuneet tehomaatalouden tai jalostuksen seurauksena. Näiden viljalajikkeiden ainutlaatuinen maku ja luonne pääsevät oikeuksiinsa kaikissa oluissamme, Markkula kuvailee.

Panimon ja Pekka Terävän yhteistyö

Malmgård haluaa luoda ennakkoluulottomasti myös uusia perinteitä. Tällä hetkellä ruokien ja oluttyyppien yhdistäminen on maailmalla nopeasti kasvava trendi. Malmgärdin Panimo ja Olo- ja Emo-ravintoloistaan tunnettu huippukokki ja laatuoluiden ystävä Pekka Terävä ovat aloittaneet yhteisprojektin tavoitteenaan ruoalle täydellisen oluen kehittäminen. Terävän mielestä olut on ruokajuoma parhaimmillaan ja iso osa suomalaista kulttuurihistoriaa.

-Suhtaudumme Pekka Terävän kanssa molemmat intohimoisesti kotimaisen ruoka- ja juomakulttuurin kehittämiseen. Hän vannoo ravintoloissaan tuotteidemme ja perinneviljojen nimeen, joten tämä on siinäkin mielessä erittäin luonteva yhteistyö. Keskitymme nyt pitkään ja huolelliseen kehitystyöhön, joka perustuu parhaisiin mahdollisiin raaka-aineisiin, omien visioiden toteuttamiseen sekä loputtomaan pienten yksityiskohtien hiomiseen. Tavoitteenamme on täydellinen hyvän ruuan ja laadukkaan juoman liitto, eikä siihen ei ole oikotietä, Markkula kuvailee yhteistyötä.

Lue myös