d-md-none
Siirry pääsisältöön

Karhu-olut uudisti Kotiharjun Saunan ikonisen valokyltin

Kallion legendaarisen yleisen saunan, Kotiharjun Saunan, ikoninen valokyltti oli vähällä kadota Helsingin katukuvasta. Karhu-olut vaalii autenttista suomalaista saunakulttuuria ja tarjoutui uusimaan huonokuntoiseksi menneen kyltin täysin ennalleen. Uusittu kyltti nostettiin tutulle paikalleen tällä viikolla.

Ainakin 35 vuoden ajan Harjutorin rinnettä koristanut SAUNA-kyltti on yksi Kallion maamerkeistä. Ajan saatossa huonokuntoiseksi muuttuneen kyltin havaittiin kaipaavan mittavaa korjaustyötä ja tekniikan nykyaikaistamista. Kyltin uusiminen osoittautui lopulta kalliimmaksi kuin uuden kyltin teettäminen, minkä vuoksi taloyhtiö päätti luopua kyltistä kokonaan. 

– Kun Karhu-tiimissä huomasimme surullisen uutisen SAUNA-kyltin kohtalosta, päätimme heti toimia. Karhu vaalii alkuperäisyyttä ja uskoo kestävään kehitykseen – vanhan uusiminen on aina parempi vaihtoehto kuin kokonaan uusi. Lisäksi sauna on Karhulle erittäin tärkeä, onhan Karhu Suomen suosituin saunaolut. Olemme erittäin onnellisia, että ikoninen neon-kyltti on jatkossakin osa Kallion katukuvaa,Sinebrychoffin Senior Brand Manager Nella Lämsä kertoo.

Kyltti kunnostettiin loppuvuoden 2018 aikana vastaamaan ulkonäöltään täysin alkuperäistä. Neonvaloputki tekniikkana haluttiin ehdottomasti säilyttää, vaikka nykypäivänä yleisempiä ovat led-valoilla varustetut kyltit.

– Kyltin autenttisuus oli tärkeää säilyttää, onhan kyltti jo vuosikymmeniä ollut osa kalliolaista maisemaa. Jopa alareunassa oleva alkuperäisen valmistajan nimikkolaatta asetettiin korjauksen jälkeen takaisin paikoilleen, korjaustyön toteuttanut Un-Neon Oy:n suunnittelija Martti Helander kertoo.

Neonvaloputken puhallus on monivaiheista käsityötä. Tekniikkaa työstää Suomessa enää kaksi toimijaa.

– Olen itse saunonut Kotiharjun Saunassa säännöllisesti 30 vuoden ajan, joten kyltti on siltäkin osin hyvin tuttu. Hienoa, että se saatiin taas loistamaan Hesarille aivan kuten ennenkin, Helander sanoo.

Dokumenttivideo Kotiharjun Saunasta ja kyltin uusimisesta on nähtävissä osoitteessa: https://www.facebook.com/145564362287387/posts/1124646984379115

Lähde: https://www.epressi.com/tiedotteet/markkinointi/karhu-olut-uudisti-kotiharjun-saunan-ikonisen-valokyltin.html

Lue myös