Siirry pääsisältöön

Pieni keitin, suuri merkitys

Uskokaa tai älkää, mutta Toptasten toimistoelämän laatu nousi merkittävästi, kun hankimme uuden kahvinkeittimen. Toimistoamme asuttaa pääsääntöisesti kolme naista, joilla on paitsi oma kahvimaku, usein myös toisistaan poikkeavat toimistorytmit. Toimistomme sijaitsee toimistohotellissa, jonka keittiössä on kahviautomaatti. Alkuun tuntui kivalta valita napin painalluksella latte, cappucino tai muu vastaava päivän piristys, mutta pikkuhiljaa automaattikahvi ja sen epäkerma alkoivat maistua puulta ja pahalta. Teimme siis kollektiivisen päätöksen hankkia toimistollemme oman kahvinkeittimen ja päädyimme Moccamasterin yhden kupin keittimeen.

Siinä se nyt on, ihanan pinkki ja minikokoinen Moccamasterin One Cup -keitin. Jo pelkkä väri piristää ja sopii luonnollisesti paitsi Toptasten brändiin, myös naiselliseen makuumme ?. Mutta miksi yhden kupin keitin?

Mielestämme oli järkevää hankkia yhden kupin keitin, koska meistä jokainen liikkuu työkseen paljon. Jos siis keitämme pannullisen kahvia, se jää todennäköisesti seisomaan keittimeen. Silloin se maistuu pahalta ja pannussa päivän seissyt mönjä päätyy todennäköisesti viemäriin. Todellista kahvinhaaskausta ja todellinen epäekoteko!

Nyt kun meillä on yhden kupin keitin, jokainen voi keittää kupillisen kerrallaan, eikä hävikkiä synny. Keittimen mukana tuli pari kahvimukia, mutta meistä jokainen käyttää myös omia nimikkomukejaan. Nuo Moccamaster-mukit ovat nyt toimistomme vierasvara, josta on kiva tarjota kahvia palavereissa. Näppärää!

Olemme myös aika vaihtelunhaluista sakkia, joten nyt voimme ostaa pienemmän pussin laadukasta kahvia toimistolle ja vaihdella kahvimakuja tiuhaan. Ja mikä jottei, että jokainen tuo töihin myös oman kahvinsa ja keittää sen suoraan omaan mukiin. Ajattelimme muuten pitää vielä ennen joulua joulukahvitastingit toimistolla, jossa raatimme testaa, mikä on mielestämme paras joulukahvi!

Ja maku ennen kaikkea. Siis on huima ero keittää päivän sumpit tuoreena kuppiin sen sijaan että ryystäisimme hampaat irvessä pahaa automaattikahvia.

Turvallisuus on myös tärkeä seikka. Tiedättehän sen tunteen, kun lähtee kotoa ja alkaa miettiä, jäikö kahvinkeitin päälle? Ei kiva fiilis myöskään toimistopäivän päätteeksi. No, tämä keitin sulkee itsensä automaattisesti, joten sitäkään huolta ei nyt ole.

Toimistollamme nököttää nyt siis tämä pikkiriikkinen pinkki ihanuus, joka tuo paljon iloa arkeemme – jo pelkällä ulkomuodollaan. Minikoko on jotenkin suloista, eikö vain? Meidän keitin on muuten niin pieni, että suodattimetkin ovat minikokoa. Niitä tuli paketillinen keittimen mukana. Näin pienet suodattimet olivat meille uusi tuttavuus, joten pähkäilimme hetken mistä niitä saa. Nro 1 -koon happivalkaistuja suodattimia voi tilata joko Moccamasterin verkkokaupasta ja ruokakaupoista löytyy ainakin Melittan vastaavia onneksi!

Lue myös