Siirry pääsisältöön

Toptasten olutraati nauttii

Tällä kertaa toimituksen olutraati koostui helsinkiläisen ravintola Nollan työntekijöistä. Ravintoloitsija, Mamu Brewing panimomestari ja raadin kokenein oluttietäjä Carlos Henriques, ravintolapäällikkö ja itse oppinut olut diggari Max Wiberg sekä ravintola Nollan rakastettu tarjoilija Marjut Heinonen, joka testaa alkoholittomia oluita ensimmäistä kertaa. 

Kaineken Pale Ale by Õllenaut

Tuoksussa runsas humalan aromi. Juuri sellainen kun miltä oluen kuuluukin tuoksua. Maku erittäin miellyttävä. Kesäisen raikas, kevyesti hiilihapotettu olut. Raatia yllätti, että tässä oluessa puuttuu metallinen maku, joka on yleistä juuri alkoholittomissa oluissa. Raadistamme kaksi kolmesta tykkäsivät humalan kitkerästä mausta, mutta yksi ei ollut suuri fani. Tuoksu oli kuitenkin kaikille miellyttävä. 

’’Hyvä kesäinen kevyt olut, runsas humalan kitkeryys voi kuitenkin yllättää. Ei perinteinen Pale Ale.’’

Nittenauer The WIT

olut

Heti lasiin kaataessa raati ihastelee väriä, joka on kauniin kultainen. Oluessa on voimakas korianterin ja appelsiininkuoren tuoksu, joka kuitenkin katoaa maussa erittäinkin nopeasti. Raatimme panimomestari pettyi oluen maun keveyteen ja ryhdikkyyden puutteeseen. Tuoksu oli kuitenkin miellyttävän voimakas ja muistutti häntä oluen vierteestä (neste, joka saadaan olutvalmistuksessa mäskäyksen jälkeen lopputuotteen erottelussa). Lopulta raati oli sitä mieltä, että tämä on enemmänkin drinkki kuin olut, mutta mielellään sitä aurinkoisella terassilla nautiskelisivat. 

’’Helppo kesäinen terassijuoma. Maistuisi varmasti sellaisellekin, joka ei ole oluen ystävä.’’

Nittenauer Le Chauffeur

nitteauer

Olut on kupariin taittuvan kullan värinen ja hyvin miedon tuoksuinen. Maussa miellyttävää pehmeyttä. Kitkeryys iskee vienosti vasta lopussa, hento hapokkuus tuo ryhtiä ja raikkautta.  Ensimmäinen olut, jossa on kunnon vaahto. Suutuntuma on raadin mieleen. Runsaampi, aidon IPA:n kaltainen paksumpi olut, mutta maku olisi voinut olla kitkerämpi.

’’Kauniin värinen kevyt IPA’’

.

Kaineken IPA by Õllenaut

Kaineken IPA

Edelliseen IPA:an verrattuna kuin yö ja päivä. Tuoksu on rapsakka ja raikas, vaahto on tasainen ja suhteellisen paksu. Humalan maku erottui selkeästi ja jälkimaku on pitkä. Runsas kitkeryys tuo potkua ja maut ovat hyvin tasapainossa, tyylipuhdas IPA. Tässä olut, jonka kaikki raatilaiset tilaisivat uudelleen ja uudelleen! 

’’Juuri se mitä IPA:lta toivot’’

Kaineken Suitsu Porter by Õllenaut

Kaineken

Tuoksussa vahva savuisuus, väri aavistuksen punertava. Oluessa on pitkä jälkimaku, jossa hento makeus pääsee savuisuuden läpi. Ei kuitenkaan kovin täyteläinen. Tämä olut voi olla hankala suurelle osalle vasta olueen tutustuneelle. Mutta niille, jotka rakastavat portereita, on tämä oiva vaihtoehto!

’’Jos makean savuiset ribsit saisi oluen muodossa – tässä se olisi’’

Nittenauer Lola Coffee Porter

Nittenauer Lola Coffee Porter

Tuoksussa kylmäuutetun kahvin vivahteet, maussa tulee makeus esiin. Kahvin aromi ei kuitenkaan ole liian voimakas. Olut vaahtoaa runsaammin ja on pehmeän samettinen. Suutuntuma paksumpi kuin edellinen porter. Ryhdikäs, täyteläinen ja tasapainoinen. Makeahko jälkimaku. Todellinen yleisösuosikki. .

’’Täydellinen syysiltaan takkatulen äärellä’’

Raadin mielipiteet vaihtelivat joidenkin oluiden kohdilla, mutta kokonaisuus oli heidän mielestään loistava. ’’Hienoa saada muitakin alkoholittomia oluita kauppojen hyllyille, kuin pelkkää lageria!’’

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Näitä oluita pääset itsekin maistelemaan!

Tilausohjeet Aalto Beveragesin nettisivuilta www.aaltojuomat.com

alkoholiton joulukalenteri

Vinkki:

Vielä pääset ilahduttamaan itsesi tai kaverin hankkimalla ALKOHOLITON OLUT – JOULUKALENTERIN täältä.

Lue myös