Siirry pääsisältöön

Michelin Guide Nordic Countries 2020: Vuoden 2020 pohjoismaiset tähdet jaetaan Trondheimissa

 Michelin järjestää yhdessä Visit Tronheim -matkailuorganisaation kanssa uuden Michelin Guide Nordic Countries julkistamistilaisuuden 17. helmikuuta 2020. Trondheim kaksine yhden tähden Michelin-ravintoloineen on gourmet-maailman keskiössä kun arvostetut Michelin-tähdet jaetaan gastronomian supertähtien ja kansainvälisen lehdistön läsnä ollessa.

– Hienoa, että saamme juhlia pohjoismaisten ravintoloiden menestystä Norjan Trondheimissa ensi vuonna. Kaupungista on viime vuosien kuluessa kasvanut merkittävä kulinaristinen kohde Norjassa ja koko Pohjolassa. Trondheimin keittiöissä perinteet kohtaavat uudet, luovat ideat. Kaupungin huippuravintolat edustavat eliittiä gastronomisessa innovatiivisuudessa ja kestävien luomuraaka-aineiden käytössä. Trondelagin maakunta tarjoaa kerrassaan hienoja raaka-aineita, joiden pohjalta keittiömestarit luovat upeita annoksia, kertoo Gwendal Poullennec, Guide Michelinin kansainvälinen johtaja.

Michelin Guide Nordic Countries 2020 julkistamistilaisuus pidetään Olavshallenin kongressikeskuksessa, jonka jälkeen vieraille tarjotaan illallinen Britannia-hotellissa. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Visit Trondheim -matkailuorganisaation kanssa.

– Aivan fantastista, suorastaan historiallinen käännekohta ruokakaupunki Trondheimille! Iloiten toivotamme median edustajat ja muut vieraat tervetulleiksi Trondelagin maakuntaan ensi helmikuussa. Tämä on meille loistava tilaisuus esitellä maakunta, sen tuottajat, huippuravintolat ja yksinkertaisemmat ruokailupaikat, joita kaikkia yhdistää rakkaus laadukkaisiin raaka-aineisiin. Juuri täältähän pohjoismaiset makuelämykset tulevat, sanoo Tanja Holmen, Visit Trondheimin matkailujohtaja.

Myös Innovasjon Norgen matkailujohtaja Bente Bratland Holm iloitsee asiasta ja onnittelee Trondheimia: 

– Saamme ainutlaatuisen tilaisuuden herättää kansainvälistä kiinnostusta ja tuoda esille Trondheimin ja koko alueen tarjontaa – onhan kaupunki valinnut tunnuslauseekseen ”Home of Nordic Flavours”. Guide Michelinin ansiosta koko Norja nousee esiin kulinaristisena matkailukohteena, Bente Bratland Holm myhäilee. 

Norjan elinkeinoministeri Torbjørn Røe Isaksen kommentoi uutista tyytyväisenä:

– Michelinin päätös järjestää oppaan julkistaminen Trondheimissa on oikein positiivinen asia koko Norjalle. Kannatan kaikkea, mikä edistää tasokasta ruokakulttuuria. Toivonkin, että Norjaan ruokakansakuntana kohdistuva huomio myötävaikuttaa uusien pienten ja keskisuurten alan toimijoiden syntymiseen ja että parempi ruokakulttuuri juurtuisi myös työelämään. Toivotan Trondheimille onnea ja menestystä tilaisuuden järjestämisessä. 

Kutsut medialle ja alan lehtimiehille lähetetään tammikuun 2020 kuluessa. Välittömästi julkistuksen tapahduttua Michelin lähettää lehdistötiedotteen, joka sisältää täydellisen listan kaikista pohjoismaisista tähtiravintoloista.

Michelin Guide Nordic Countries
Ensimmäinen Michelin Guide Nordic Countries julkistettiin helmikuussa 2015.Vuonna 2020 julkistaminen tapahtuu ensi kertaa Norjassa. Vuoden 2019 oppaassa Norjalla on yhteensä kahdeksan tähtiravintolaa, joista yhdellä on kolme tähteä (Maaemo Oslossa) ja seitsemällä yksi tähti (Kontrast, Galt ja Statholdergaarden Oslossa, Credo ja Fagn Trondheimissa, sekä Sabi Omakase ja Re-Naa Stavangerissa). 

Suomessa tähtiravintoloita on toistaiseksi vain Helsingissä. Vuoden 2019 oppaassa ne ovat seuraavat:

Ask, yksi tähti (ravintola suljettiin elokuussa 2019, ravintoloitsija etsii uusia tiloja)

Demo, yksi tähti

Grön, yksi tähti

Olo, yksi tähti

Ora, yksi tähti

Palace, yksi tähti

Lähde

Lue myös