d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suuri keittotutkimus: Keitot ovat vallanneet yhä suuremman osuuden suomalaisten ruokapöydissä

Saarioisten teettämän tutkimuksen mukaan keittojen syöminen on kasvanut selkeästi parin viime vuoden aikana. Suomalaisista 99 % ilmoittaa syövänsä keittoja ainakin joskus, ja yli kolme miljoonaa suomalaista syö niitä vähintään kerran viikossa. Hyvä maku, helppous, terveellisyys ja edullisuus ovat tärkeimmät syyt valita keittoateria.

Keittoja tehdään paljon itse, mutta ostetaan niitä myös valmiina. Valmiskeittoja ostetaan lounaaksi ja päivälliseksi niin kotiin kuin työpaikallekin. Lähes puolet kyselyyn vastanneista kertoi syövänsä valmiskeittoja vähintään kerran kuukaudessa. Miehet syövät valmiskeittoja hieman naisia useammin.

Valmiskeiton valinnassa ruoan herkullinen maku, aiempi hyvä kokemus tuotteesta sekä kotimainen valmistaja olivat tärkeimmät valintakriteerit. Monen vastaajan valintaperusteena oli myös sopivuus omaan ruokavalioon. 

”Valmiskeittojen mielikuvaan on tullut selkeä muutos viimeisten viiden vuoden aikana. 37 prosentilla suomalaisista on positiivinen mielikuva valmiskeitoista, kun viisi vuotta sitten myönteinen mielikuva niistä oli vain 21 prosentilla”, kertoo Mirja Lonka Saarioisilta. 

Klassikkokeitot suomalaisten suosikkeja 

Keittoja syödään monipuolisesti, mutta klassikkokeitot ovat edelleen suosituimpia. Naisten keittosuosikit ovat pinaattikeitto, kalakeitto ja kasvissosekeitto. Miehillä suosituin keitto on kalakeitto ja toisella sijalla lihakeitto ja kolmantena hernekeitto. Nuorten 18-34 -vuotiaiden suosituimmat keitot ovat kalakeitto, pinaattikeitto ja kasvissosekeitto. Kaikkien ryhmien suosituimmuuslistan kärkipäästä löytyvät myös muun muassa jauhelihakeitto ja kanakeitto.

”Keitot ovat oivia ruokia, jotka maistuvat kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Ne ovat useimmiten muita ruokia kevyempiä vaihtoehtoja, jotka kuitenkin pitävät nälän kurissa. Useat keitot sisältävät paljon kasviksia, joita moni syö liian vähän, kertoo Mirja Lonka.

Saarioinen on markkinajohtaja valmiskeitoissa. Klassisten kala- ja lihakeittojen lisäksi Saarioisten 16 keiton valikoimassa on useita kasviskeittoja ja myös yksi vegaaninen keitto. Lähes kaikki Saarioisten keitot ovat gluteenittomia ja laktoosittomia.

Lähde: Saarioisten keittotutkimus toteutettiin marraskuussa 2018. Siihen vastasi yli tuhat suomalaista.

Lähde: http://news.cision.com/fi/saarioinen-oy/r/suuri-keittotutkimus–keitot-ovat-vallanneet-yha-suuremman-osuuden-suomalaisten-ruokapoydissa,c2710706

Lue myös