d-md-none
Siirry pääsisältöön

Terveellisempi kesämenu lapsille Viking Linen laivoilla

Kesällä 2018 Punaisten laivojen pikkumatkustajat pääsevät entistä terveellisempien ja laadukkaampien herkkupöytien ääreen, sillä lasten buffet on uudistunut. Uusi kattaus on junioreiden junioreille suunnittelema: menusta vastaa Victor Magdeburg Ruotsin juniorikokkimaajoukkueesta.

Herkuttelu on olennainen osa kaikenikäisten merielämystä. Viking Linella haluttiin kehittää maistuvia ja laadukkaita vaihtoehtoja tavanomaisille lastenruoka-annoksille – terveellisyydestä ja ravitsevuudesta tinkimättä.

Ruotsin kokkimaajoukkueen jäsenten lapset pääsivät mukaan testaamaan kehitteillä olevia ruokia. Annoksia paranneltiin lasten ideoiden perusteella: esimerkiksi bolognesekastikkeesta tehtiin maukkaampaa lisäämällä siihen häränrintaa ja perunamuusia ryyditettiin kasviksilla.

Uuden menun lähtökohtana ovat tuoreet ja ravintoarvoiltaan hyvät raaka-aineet. Perinteisistä lasten suosikeista on helppo tehdä maistuvampia ja laadukkaampia pienin muutoksin kuten vaihtamalla ranskalaiset perunat bataatti-ranskalaisiin. 

–  Halusimme tuoda tärkeäksi nousseen terveellisyysnäkökulman myös lasten buffetvalikoimaan – mainioista mauista tinkimättä. Hienoa olisi, jos lapset tykästyisivät näin terveellisempiin ruokalajeihin ja ehkä jopa kaipaisivat niitä kotonakin, Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm kertoo.

Kesän aikana lasten buffetpöytään on katettu mm. retikkakierteitä, kanankoipia paahtokastikkeella ja hunajapaahdettuja juureksia. Kestosuosikkeja kuten lihapullia kaipaavat löytävät ne edelleen aikuisten pöydästä.

Uudistunut lasten buffet on tarjolla kaikilla Viking Linen laivoilla joka päivä koko kesäkauden ajan, alkaen 14.6.2018.

Kuva: Tuukka Ervasti

Lue myös