d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ägräs Distillery – käsityöläistislaamo Fiskarsissa

– Perusfilosofiamme nojaa vuosisataiseen perinteeseen ja taitoon käyttää juomiemme pohjana käsin poimittuja, kotimaisia villiyrttejä ja kotimaisia tisleitä, joiden pohjalta syntyvät makuprofiileiltaan täysin omintakeiset tuotteemme Gini ja Akvaviitti, toimitusjohtaja Susanna Kankare kertoo.

Ägräs Distillery käyttää Akvavitissa esimerkiksi vuohenputkea ja Ginissä kotimaisia katajanmarjoja.Uutta on myös tulossa. – Vuoden 2017 loppupuolella tuomme markkinoille Ägräs Digestiivin, joka on 21:stä kotimaisesta villiyrtistä koostuva vatsakatkero. Siitä tulee Fiskarsin ruukkialueen oma Beaujolais, sillä valmistamme sitä ainoastaan kerran vuodessa. Meillä on myös parasta-aikaa kypsymässä viski, joka tulee markkinoille vuonna 2020. Ägräsin viskin luonne ja maku tulee olemaan savuinen, turpeinen, mutta pyöreä.

Sydämenä kotimaiset villiyrtit

Ägräs Distilleryn tuotteiden sydän on käsityössä ja kotimaisissa villiyrteissä. – Meillä on omat villiyrtinpoimijat, jotka olemme kouluttaneet yhteistyössä Fiskars Oyj.n sekä paikallisten villiyrttikouluttajien kanssa. Teemme myös tiivistä yhteistyötä kotimaisten villiyrttitoimittajien kanssa, joten vaikka tuotantomme kasvaisi, voimme aina seistä lupauksemme takana, että juomissamme käytetään kotimaisia villiyrttejä.

Modernia käsityöläisyyttä Fiskarsissa

Ägräsin tislaamo sijaitsee Fiskarsin historiallisessa Ruukissa. Fiskarsin Ruukki on tunnetusti käsityöläisten, designin ja taiteen kehto – ja Ägräs Distillery paikallisen osaamisen ruumiillistuma. Tilaustyönä tehdyt pullot, fiskarsilaisten lasinpuhaltajien tekemät lasit, maisteluhuone, jossa näkyy vahvasti paikallisten huonekalupuuseppien ja taitelijoiden kädenjälki sekä niput villiyrttejä täyttävät tislaamotilat. Näissä uniikeissa puitteissa Ägräs Distillery valmistaa Akvaviittiä, Giniä, Digestiiviä sekä Viskiä.

– Fiskarsin ruukkialueen historia ulottuu aina vuoteen 1649 ja alue on tunnettu paitsi oransseista saksista, mutta myös vahvasta käsityö- ja muotoiluperinteestä, jossa me edustamme modernia käsityöläisyyttä. Ruukkialue on pienestä koostaan huolimatta vireä toimintaympäristö. Täällä asuu 597 asukasta, jotka edustavat 30 kansalaisuutta ja vuosittain ruukkialueella käy noin 150 000 vierailijaa. Fiskars on pittoreski kylä täynnä historiallisia rakennuksia ja tarinoita, joita tämän päivän käsityöläiset yhdistävät omaan toimintaansa modernilla twistillä. Niin mekin teemme, sillä emme ole vain tislaamo, vaan paljon muutakin. Monialaisuus korostuu kaikessa toiminnassamme.

Tervetuloa tutustumaan Ägräs Distilleryn tuotteisiin ja toimintaan!

Tislaamon yhteydessä olevassa Tap Roomissa tarjoillaan tislaamon tuotteita, paikallista purtavaa, oheistuotteita sekä tietenkin viihdettä. Tilasta on suora näkymä tislaamon tiloihin ja terassilta rentouttavan Fiskarsinjoen yli. Tap Room on avoinna joka päivä toukokuusta syyskuun loppuun, tule käymään! www.agrasdistillery.com/the-distillery-tap-room

Hyppää mukaan tislaamon Hop On-kierrokselle!

Ägräs Distillery järjestää Hop on -tislaamokierroksia kesälauantaisin klo 14.00 ja kesätorstaisin klo 16.30. Ei ennakkoilmoittautumista. Kierroksen hinta on 10 euroa per henkilö.

Suora bussiyhteys Kiasman pysäkiltä

Kesälauantaisin ja sunnuntaisin voit hypätä bussiin Kiasman pysäkiltä ja hurauttaa nauttimaan Fiskarsin ruukin upeasta tarjonnasta!

Ägräsin kotisivut: www.agrasdistillery.com

Lue myös