d-md-none
Siirry pääsisältöön

Hyvää ja vastuullista kahvia joulupöytään Pelican Rougelta

Joulu on tunnetusti rauhoittumisen aikaa, ja silloin on hyvä panostaa muiden pöydän antimien lisäksi myös laadukkaaseen ja vastuullisesti tuotettuun kahviin.

Globaalina toimijana tunnemme vastuumme ympäristölle ja paikallisille yhteisöille. Lähes puolella kahveistamme on ympäristösertifikaatti ja pakkauksemme ovat alumiini- ja hiilidioksidivapaita. Reilun kaupan (Fairtrade) -sertifikaatti puolestaan takaa viljelijöille paremman korvauksen työstään sekä sen, ettei lapsi- ja pakkotyötä ole käytetty kahvin tuotannossa.

Pelican Rougen toiminnalle on myönnetty EcoVadiksen korkein Gold Recognition Level -vastuullisuustunnus. Osallistumme esimerkiksi Kamerunissa projektiin, jolla olemme pystyneet tarjoamaan alueelle paremman vesijohtoverkoston sekä kestävää kehitystä tukevaa johtamista.

Vähennämme hiilijalanjälkeämme muun muassa uusiokäyttämällä pakkausjätettä. Toimintamme kokoluokan ansiosta sekä kestävää kehitystä tukevien toimiemme myötä Pelican Rougen on mahdollista todella vaikuttaa ympäristöön.

Kahvisuosituksemme joulupöytään

Soul Blend on Pelican Rougen tummaksi paahdettu, tummansuklaisia makuvivahteita tarjoava Reilun kaupan kahvi, jonka pitkä sekä paahteinen jälkimaku sopii loistavasti joulun rauhallisiin kahvihetkiin. Kahvi on 100 % Arabica-kahvisekoitusta ja on maultaan toffeinen sekä keskihapokas ja aromiltaan hennon hedelmäinen.

Kahvi on peräisin Etelä- ja Väli-Amerikasta, Brasilian, Nicaraguan, Hondurasin ja Perun tuottajilta, joilla on Reilun kaupan sertifiointi. Tämä tarkoittaa kahvin tapauksessa sitä, että tuotteen valmistukseen on käytetty ainoastaan Reilun kaupan tuottajilta ostettua raaka-ainetta.

Soul Blend sopii mainiosti nautittavaksi piparien tai korvapuustien kanssa, ja kahvin vahva maku herättää mukavasti jouluiseen aamuun. Soul Blend sopii perinteisten suodatinmenetelmien lisäksi pressopannuun, pannukahviksi ja mokkapannuun.

Mitä jos kokeilisit jotakin uutta?

Pelican Rougen Coffee Master Laura Hakkarainen on loihtinut kahvin ystäville kaksi maukasta reseptiä, joilla vaativankin kahvihampaan kolotuksen saa jouluna kaikkoamaan.

Soul Blend -joulukahvi

Mittaa Soul Blend -suodatinkahvia 7 mitallista (n. 50 g) 1 litraan vettä ja ripottele kahvijauheen pinnalle ½ tl piparkakkumaustetta. Uuta kahvi ja nauti.

Soul Blend -jouluinen mokkakahvi (2 annosta)

Mittaa mokkapannuun 3 dl vettä ja suodatinosa täyteen Soul Blend -kahvijauhetta. Lämmitä keskilämmöllä ja ota pois levyltä heti, kun kahvi on pulpunnut pannun ylempään osaan. Sekoita sillä aikaa n. 1,5 desilitraan maitoa/kauramaitoa 1 tl jauhettua kanelia ja vaahdota kunnolla. Kaada kahvi kahteen kuppiin ja kaada päälle maitovaahtoa oman maun mukaan. Koristele appelsiininkuoriraasteella.

www.pelicanrouge.fi

Lähde: www.epressi.com/tiedotteet/ruoka-ja-elintarvikkeet/hyvaa-ja-vastuullista-kahvia-joulupoytaan-pelican-rougelta

Lue myös