Siirry pääsisältöön

Ruokamessut etsii Suomen parasta Airfryer-kokkia Verkkokauppa.comin ja Valion kanssa

Rytinällä suomalaisten keittiöihin ilmestyneet airfryerit kypsentävät ruoan nimensä mukaisesti kuumalla ilmalla. Perinteisistä uuneista poiketen kisassa käytettävät kompaktit kodinkoneet eivät vaadi esilämmitystä, ja ovat näin helppo ja aikaa sekä sähköä säästävä tapa laittaa ruokaa.

Täysin uudesta keksinnöstä ei ole kysymys, sillä ensimmäiset airfryerit saapuivat markkinoille jo lähes 15 vuotta sitten. Jättihitiksi pöhöttimet ovat nousseet kuitenkin vasta viime vuosien aikana. 

”Kyseessä ei ole vain ohimenevä trendi, vaan airfryereista on kasvanut pysyvä osa suomalaisten keittiöitä ja arkea mikroaaltouunien tavoin. Airfryerilla kokatessa annoksiin ei tarvitse lisätä ylimääräistä rasvaa, ja monien mielestä niillä valmistettu ruoka yksinkertaisesti maistuu paremmalle”, Verkkokauppa.comin valikoimapäällikkö Joonas Heiniö avaa.

Airfryereita myytiin Suomessa pelkästään vuoden 2023 aikana lähes 140 000 kappaletta.

”Olemme jälleenmyyjänä mielenkiinnolla mukana selvittämässä, kuka näistä sadoista tuhansista suomalaisista on ottanut kiertoilmakypsennyksen pyörteet parhaiten hyppysiinsä”, Heiniö jatkaa. 

Oletko sinä Suomen paras Airfryer-kokkaaja? Näytä taitosi ja hurmaa tuomarit reseptilläsi

Mukaan kilpailuun voi hakea kuka tahansa lyhyellä hakuvideolla. Haku on avoinna 22. maaliskuuta saakka, ja finaaliin valitaan kuuden semifinalistin joukosta kolme kovinta pöhöttäjää.

”Koska keskustelu ja buumi airfryerien ympärillä on pysynyt vuodesta toiseen kuumana, on SM-kilpailun järjestäminen uusilla Ruokamessuilla luonnollinen tapa nostaa nyt myös kuumailmakypsentäminen kotikeittiöistä ammattitasolle”, kommentoi messujen konseptivastaava Nina Harlin.

SM-kisan voittaja vie kotiin ainutlaatuisen tittelin lisäksi 1000 euron arvoisen lahjakortin Verkkokauppa.comiin.

”Kyseessä on ennennäkemätön ja leikkisä kilpailu, jossa haemme erinomaisten ruoanlaittotaitojen lisäksi mahtavaa persoonaa sekä omintakeista reseptiä”, Harlin summaa.

Suurennuslasin alla tekniikka sekä kekseliäs raaka-aineiden käyttö

Itse kisasuorituksen tyyli on vapaa, mutta airfryeria tulee käyttää annoksen tai sen osan valmistuksessa.

”Kilpailijoilla on käytettävissään itse valikoitujen raaka-aineiden lisäksi valikoima mausteita sekä Valion tarjoamia ruoanvalmistuksen perustuotteita kermoista erilaisiin juustoihin”, kertoo Valion Communications Manager Aino Laakso.

Kilpailu käydään liveyleisön edessä näytöskeittiössä, ja finaalissa kunkin kilpailijan tulee valmistaa annetun ajan sisällä yksi lämmin alku-, pää- tai jälkiruoka.

”Annoksia tullaan arvioimaan ulkonäön, maun ja luovuuden perusteella, ja saamme toivottavasti kisan myötä mahtavia reseptejä ja ruoanlaittoniksejä jaettavaksi myöhemmin myös koko Suomelle”, Laakso innoitsee.

Lue lisää ja hae mukaan »

Tuomaristo

Kim Mikkola, ravintoloitsija 
Lauri Kutila, Head of Brand and Communications, Verkkokauppa.com 
Aino Laakso, Communications Manager, Valio


RUOKA 2024 – Ensimmäistä kertaa huhtikuussa 2024!

Suomen suurin, herkullisin ja kattavin ruoka- ja juomatapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.-21.4.2024. 

Ruoka 2024 on uusi ruoka- ja juoma-alan suurtapahtuma, joka esittelee monipuolisesti ruoka- ja juomakulttuuria niin kotona, ulkona kuin matkoillakin. Ruokamessut houkuttelee paikalle ruuasta, juomasta, viinistä ja keittiötuotteista kiinnostuneita kuluttajia ja tarjoilee mahdollisuuksia kokeilla, oppia, maistaa ja löytää ratkaisuja arkeen ja juhlaan. Tapahtuma yhdistää alan tärkeimmät yritykset ja ruoasta, juomasta ja keittiötuotteista kiinnostuneet kuluttajat.

Ruokamessut järjestetään samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen kanssa.

www.ruokamessut.messukeskus.com

Ota Ruokamessujen somekanavat seurantaan: FacebookInstagram ja Linkedin

Lue myös