Siirry pääsisältöön

Moilas tuplaa gluteenittomat brändinsä: uusi Free From nousee tutun Gluten-Freen rinnalle

Uusi tuoteperhe Moilas Free From tuo vaihtelua gluteenittoman ruokavalion lisäksi myös muihin ruokavalioihin. Tuoteperhe on luonnostaan vehnätön ja gluteeniton. Tuotteet valmistetaan täysin gluteenittomissa Moilas-leipomoissa Pieksämäellä.

Moilas uudisti pääleipomonsa täysin gluteenittomaksi joulukuussa 2018. Kahden gluteenittoman leipomon kapasiteetti antaa mahdollisuuden monipuolistaa tuotevalikoimaa ja vastata kysynnän kasvuun niin Suomessa kuin viennissä.

Moneen ruokavalioon

Uusi tuoteperhe Moilas Free From sai alkunsa kuluttajien ja asiakkaidemme tarpeista ja toiveista.

– Gluteenittomien tuotteiden käytön keskeisiä syitä ovat keliakia, vilja-allergia sekä tulehdukselliset viljasairaudet. Samalla esimerkiksi täyttä vehnättömyyttä tarvitsee tai arvostaa yhä useampi hyvinvoinnista kiinnostunut kuluttaja, kertoo Moilas Oy:n toimitusjohtaja Ville Moilanen.

– Haluamme tarjota maukkaita leipomotuotteita, jotka soveltuvat esimerkiksi fodmap-ruokavaliota noudattaville, mutta jotka ovat sataprosenttisen turvallisia myös keliaakikoille, Ville Moilanen jatkaa.

Vaihtelua kahden brändin voimin

Uusi Moilas Free From laajentaa gluteenittomien tuotteiden tarjontaa uutuuksilla, joiden kehityksessä pyritään huomioimaan useat eri ruokavaliot.

– On arvioitu, että jopa lähes puolet kuluttajista käyttää jonkinlaisia erityisruokavaliotuotteita. Moilas Free From tuotteet löytyvät kaupasta tavallisesta hyllystä gluteenittoman hyllyn sijaan, Moilas Oy:n kaupallinen johtaja Marko Hammar kertoo.

Ensimmäisinä uutuuksina pakasteosastoille saapuvat:

Lisää Free From -uutuuksia pyritään saamaan kauppoihin jo kevään aikana. Umpinaisten pakkausten ansiosta kauppa voi hyllyttää tuotteet tavallisten tuotteiden joukkoon, ilman kontaminaatioriskiä.

Tuttu Moilas Gluten-Free on gluteenitonta ruokavaliota noudattavien luottomerkki jo vuosikymmenten kokemuksella. Tuoteperheen umpinaiset punaiset pakkaukset löytyvät jatkossakin vakiintuneilta paikoiltaan, gluteenittomien pakastetuotteiden ja jauhotuotteiden osastoilta.

– Tulemme jatkossakin kehittämään uusia turvallisia gluteenittomia tuotteita. Muutos mahdollistaa meille monipuolisemman tuotevalikoiman, Marko Hammar toteaa tyytyväisenä.

Luonnostaan vehnätön ja gluteeniton

Kummankin tuoteperheen leivonnaispakasteet valmistetaan täysin gluteenittomissa Moilas-leipomoissa Pieksämäellä. Kaikki raaka-aineet ovat luonnostaan vehnättömiä ja gluteenittomia. Mitään vehnäpohjaisia raaka-aineita ei käytetä.

Kaikilla gluteenittomilla Moilas-pakastetuotteilla on Euroopan Keliakialiiton myöntämä gluteenittoman tuotteen merkki. Merkin saanut elintarvike voi sisältää gluteenia enintään 20 mg/kg (20 ppm, parts per million). Moilas on tässä suhteessa tarkempi: vaadimme gluteenittomassa leivonnassa käytettäviltä raaka-aineilta alle 5 ppm gluteenipitoisuuksia.

Moilas kehitti ensimmäiset gluteenittomat tuotteensa jo vuonna 1985. Jo silloin ideana, että jokaisella on täysi oikeus monipuoliseen, maukkaaseen ja terveelliseen ruokavalioon.

Lähde: https://bit.ly/2Xvkrb8

Lue myös