d-md-none
Siirry pääsisältöön

Logomon Show&Dinner toi lautaselle hyvän fiiliksen

Voice of Finland lisää Logomossa säpinää ja nostaa omatkin odotukset kattoon. Karnell kertoo, että Voicen aikana tarjottava kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltu illallinen on Logomossa uusi juttu, joka on saanut hyvän vastaanoton. – Näyttää siltä, että kolmen ruokalajin vip-illallinen on tervetullut uudistus, sillä Show&Dinner-illallinen on tänäänkin loppuunmyyty viimeistä paikkaa myöten.

Ravintolapäällikkö Tomi Myyrä komppaa kollegaansa. – Ihmiset haluavat hemmotella itseään ja nousta hetkeksi arjen yläpuolelle. Meillä se onnistuu juhlavasti, mutta rennosti. Laatua arvostetaan ja ruokatuotteemme onkin Kristianin käsissä noussut uudelle tasolle niin maun, laadun kuin ulkonäönkin puolesta.

Lautasella näkyy käsityön leima

Karnell kertoo halunneensa palauttaa Logomon ravintoloiden ruokatuotteeseen käsityön leiman. – Erik Mansikka aloitti uransa täällä ja tein tietoisen päätöksen palata Erikin aikaan. Nostin myös Show&Dinner -illallisen haastekerrointa kolmen ruokalajin kokonaisuudella. Se rakennetaan tapahtumakohtaisesti sesonkien raaka-aineita hyödyntäen.

Artisti tarvitsee tilaa luoda

Sunborn Cateringin pyörittämässä Logomon keittiössä häärää Karnellin johdolla viiden hengen ydintiimi, jonka käsistä syntyvät niin á la carte-illalliset, buffetit kuin backstage-tarjottavatkin. Niiden lisäksi keittiötiimi saattaa pyöräyttää päivässä jopa 300 lounasta. – Vaikka volyymit ovatkin melkoisia, arvostan sitä, että olen saanut täällä vapauden työskennellä kuin artisti ja toteuttaa itseäni, Karnell kiittelee työnantajaansa.

Myyrä on samaa mieltä. – Logomo on työympäristönä aivan oma maailmansa, jossa tilaisuuksien ja tarjottavien luonne voi muuttua useamman kerran päivässä. Se inspiroi täällä työskentelevää porukkaa. Olen itse työskennellyt täällä vasta kuukauden, ja ihan täpinöissä kaikesta mitä täällä tapahtuu!

Vahvojen makujen menu

Parivaljakon innostus on tarttuvaa, joten odotan, että pääsemme maistelemaan Kristianin loihtimaa menukokonaisuutta. Show&Dinner-illallinen tarjoillaan Teatro-salissa, joka on iso, mutta valaistuksen ansiosta hämyisän tunnelmallinen tila. Konseptin mukaan ensin nautitaan illallinen, jonka jälkeen siirrytään seuraamaan illan showta. 

Alkuun nautimme maa-artisokkakeittoa, paistettua kampasimpukkaa ja vesikrassia. Samettinen keitto on lempeä aloitus kokonaisuudelle. Pääruoaksi saamme eteemme ylikypsää karitsan niskaa, puikulaperunapyrettä, ruusukaalia ja mustapippuri-lakritsakastiketta. Tunnistan heti Karnellin mainitsemat terävät maut. Ruusukaalin maku on niin syvän täyteläinen, että fiilistelen sitä antaumuksella. Annoksen päällä lepäävän pikkuruisen porkkanan intensiivinen savun maku pääsee yllättämään. Tuntuu kuin suussa olisi minikokoinen savusauna – positiivisessa mielessä. Karitsan niska lohkeaa haarukassa moitteettomasti ja mustapippuri-lakritsakastike antaa sille mukavasti särmää.

Jälkiruoka alleviivaa kokonaisuuden juhlavaa teemaa samppanja-macaronsin kultahipuilla. Seuralaiseni kuvailee jälkiruokaa tyttömäiseksi ja sitähän se kaikessa makeudessaan toki onkin, mutta koska olen tyttö, se ei minua häiritse. Samettinen maitosuklaavanukas ja vadelmageeli yhdistettynä paahteiseen samppanja-macaronsiin on oivallinen lopetus kokonaisuudelle, josta tuli todella hyvä fiilis. Tomi Myyrä on huolehtinut meistä erinomaisesti koko illallisen ajan ja ehdottaa vielä kierrosta Logomon tiloissa ennen kuin siirrymme odottelemaan suoran lähetyksen alkua. Kierros ei kuulu normaliin Show&Dinner-ohjelmaan, joten olemme kiitollisia mielenkiintoisesta ekstrasta!

Meet the Chef – Kristian Karnell, Sunborn Catering

Kristian Karnell vastaa Logomon lisäksi koko Sunborn Cateringin ruokatuotteesta, raaka-ainehankinnoista ja -sopimuksista. Hän aloitti 15-vuotiaana ravintola Kynsilaukassa ja on sen jälkeen tehnyt pitkän uran keittiömestarina mm. Espanjassa, Norjassa sekä Etelä-Amerikan ja Karibian luksusjahdeilla. Suomessa hän on työskennellyt keittiöpäällikkönä mm. Rukalla, Rovaniemellä ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Karnellin keittokirja Chef Karnell – klassikoita maailmalta ilmestyi vuonna 2010.

–  Keittiöfilosofiani on muuttunut vuosien varrella klassisesta moderniin ja yhä enemmän kasvispainotteiseen. Terävät maut ja menukokonaisuuden tasalaatuisuus alusta loppuun ovat Signature-tyylini. Haen inspiraatiota ulkomaan matkoilta, metsästä ja luonnosta. Ammennan aineksia lautaselle myös perinteisistä suomalaisista elementeistä, kuten villiyrteistä ja muista metsän antimista. Suomalaiset ovat mielestäni turhaan nolostelleet omaa ruokakulttuuriaan. Olemme vuosikymmenten ajan imeneet vaikutteita muualta ja unohtaneet oman identiteettimme. Onneksi olemme nyt oppineet arvostamaan suomalaista ruokaperinnettä!

Teksti: Mia Heiskanen

Kuvat: Mia Heiskanen ja Sunborn Catering

Lue myös