d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen kokkimaajoukkue valmistaa illallisen Presidentinlinnassa

Presidentinlinnassa tarjotaan nautintoja hopeajoukkueen tyyliin

Suomen kokkimaajoukkueen menu pohjoismaisten valtionpäämiesten kunniaksi Presidentinlinnassa 1.6. tarjottavalla illallisella pohjautuu Erfurtin olympialaisissa menestystä niittäneeseen kokonaisuuteen.

 – On hieno kunnianosoitus joukkueelle päästä valmistamaan juhlaillallinen. Olemme iloisia, että pitkäjänteistä työtämme arvostetaan valtiovallan taholta, toteaa Kristian Vuojärvi, voitokkaan joukkueen kapteeni ja nykyinen joukkueenjohtaja.  

Alkuvuodesta julkistettu uusi joukkue on kevään harjoituksissa hionut hopeaa tuoneen menun juhlaillalliselle sopivaksi. Konkarit Samuel Nikander ja Simo Pietarinen vahvistavat tuoretta joukkuetta, johon kuuluvat Matias Haapsaari, Kari Julin, Marco Kaniecki, Tomi Kuivasniemi, Atte Lassila, Niko Lehto, Juha Lehtonen, Piero Silvani, Niko Suomalainen, Katja Tuomainen ja uusimpana lisäyksenä pastry-taituri Pinja Paakkonen. Toiminnanjohtajana jatkaa Tapio Laine.                   

Kokkimaajoukkue tarjoilee Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön satavuotista Suomen itsenäisyyttä juhlistavan illallisen aluksi kirjolohimosaiikin ja -tartarin. Alkuruokaa sävyttää tilli eri muodoissaan. Särmää annokseen tuo pikkelöity retiisi osteriemulsiolla täytettynä ja täyteläisyyttä kukkakaalivanukas.

Kotimainen kala, liha, juusto, kasvikset ja marjat illallisen pääroolissa      

Pääruokana juhlaillallisella nautitaan katajan kera grillattua valkohäntäpeuraa Fiskarsista. Makujen paraatia jatkaa kielellä, sydämellä ja peuran murekkeella täytetty hopeasipuli. Riistakastiketta maustaa kuusenkerkkä. Kasvikset ovat suuressa roolissa: peuran lisäksi annokseen kuuluu maa-artisokkaterriiniä, artisokka-pinaattipyrettä ja kevyesti savustettua juuriselleriä.

Juustot on poimittu Ahlmanin tilalta ja Juustoportista. Ahlmanin Sinihomejuusto ja Juustoportin voitokas vuohenmaidosta tehty Vuohen GR Grand Reserve tarjoillaan Kultaranta-näkkärin ja raparperin kera.

Illallisen jälkiruoka rakentuu punaherukan ja vadelman varaan: marjaisaa moussea ja jogurttikreemiä täydentävät punaherukka-kinuskikastike ja suolakaramellijäätelö.

.

Lue myös