d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kokkimaajoukkue esittäytyy: Mikko Pakola

Salosta kotoisin oleva
Pakola työskentelee freelancerina. Käytännössä se tarkoittaa, että hänen
työtehtäviinsä kuuluu esimerkiksi kokin töitä tilaisuuksissa ja ravintoloissa,
reseptien suunnittelua sekä tuotepromootiota. Työskenteleminen vapaana kokkina sopii
Pakolan tämän hetkiseen tilanteeseen paremmin kuin hyvin.

 – Se, etten ole sidottu
tiettyyn aikaan ja paikkaan, helpottaa paljon maajoukkueen kanssa harjoittelua,
hän kertoo.

 Kokkileijoniin hän päätyi
mukaan vanhan esimiehensä, ravintola Olon perustajan Pekka Terävän suosituksesta. Terävä on itsekin toiminut
kokkimaajoukkueessa 1990-luvulla. Ennen vapaaksi kokiksi ryhtymistä Pakola on
ehtinyt työskennellä useissa ravintoloissa, kuten Olossa, Emossa ja Brödissä.

 Ideoita uusiin
resepteihin hän etsii tällä hetkellä yhdistelemällä kauan sitten kirjoitettujen
keittokirjojen oppeja nykyaikaisiin menetelmiin.

 – Mulla on tällä hetkellä
käytössä 1900-luvun alun keittokirjoja, jotka ovat olleet aikaisemmin olleet
käytössä sekä isoäidilläni että äidilläni.

 Tulevaisuudessa nuori
kokki toivoo pääsevänsä työskentelemään ulkomaille. Nyt kokkimaajoukkueessa
toimiminen sitoo hänet Suomeen. Erityisesti Pakolaa kiinnostavat Ruotsi sekä
vanhat ruokamaat, kuten Italia ja Ranska.

Lue myös