Pääsiäisen punaviinisuositukset
Toptaste raatimme pääsi maistelemaan neljää eri punaviiniä, joista yhdelle loihdimme kaveriksi pääsiäisreseptin. Montalto Rosso Passivento sai ystäväkseen herkullisen peuracarpaccion.
Montalto Rosso Passivento
Sisilialainen Montalto Rosso Passivento oli ensimmäisiä appassimento menetelmällä valmistettuja viinejä, joka rantautui Suomeen ja viini on edelleen monen kesto suosikki. Raatimme mieltyi viinin olevan hennon yrttinen, jopa vieno vaniljan maku nousi esiin. Carpaccion marinadiin käytettiin samaista viiniä ja tämä oli todellakin täydellinen makupari – viini antoi ruuan loistaa! Kurkkaa peuracarpaccion ja minttupeston resepti täältä.
Ricossa Barbera Appassimento
Piemonten punaviinit ovat tällä hetkellä kovassa kasvussa ja Ricossan tyylikäs viinisarja on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin. Ricossa Barbera Appassimentossa oli pidempi jälkimaku ja runsaampi tanniinisuus, kuin edellisessä viinissä. Maussa appassimento menetelmälle ominaista marjaisuutta, mutta myös ihanaa raikkautta.
.
Mouton Cadet Rouge
Seuraavaksi käväisimme Ranskassa, Bordeauxin alueella. Mouton Cadet Rouge on Merlot painotteinen, klassinen kolmen rypäleen sekoite. Tämä viini sopisi raskaammankin ruuan makupariksi.
Ricossa Barolo
Viimeiseksi herkuksi säästyi Ricossa Barolo Piemonten sydämestä. Viini sopii täyteläisyydellään parhaiten riistaruoille tai voimakkaille koville juustoille.
Lue lisää viineistä osoitteesta www.viinilinna.fi.