Siirry pääsisältöön

Pääsiäisen punaviinisuositukset

Montalto Rosso Passivento 

Sisilialainen Montalto Rosso Passivento oli ensimmäisiä appassimento menetelmällä valmistettuja viinejä, joka rantautui Suomeen ja viini on edelleen monen kesto suosikki. Raatimme mieltyi viinin olevan hennon yrttinen, jopa vieno vaniljan maku nousi esiin. Carpaccion marinadiin käytettiin samaista viiniä ja tämä oli todellakin täydellinen makupari – viini antoi ruuan loistaa! Kurkkaa peuracarpaccion ja minttupeston resepti täältä.

Appassimento menetelmä → kuivatuista rypäleistä valmistettu viini

Ricossa Barbera Appassimento 

Piemonten punaviinit ovat tällä hetkellä kovassa kasvussa ja Ricossan tyylikäs viinisarja on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin. Ricossa Barbera Appassimentossa oli pidempi jälkimaku ja runsaampi tanniinisuus, kuin edellisessä viinissä. Maussa appassimento menetelmälle ominaista marjaisuutta, mutta myös ihanaa raikkautta. 

Marjaisuus ja raikkaus kohtaavat.

.

Mouton Cadet Rouge

Seuraavaksi käväisimme Ranskassa, Bordeauxin alueella. Mouton Cadet Rouge on Merlot painotteinen, klassinen kolmen rypäleen sekoite. Tämä viini sopisi raskaammankin ruuan makupariksi.

 

Lahjapakkauksensa ansiosta viini on ihana lahjaidea, vaikka pääsiäisvierailulle!

Ricossa Barolo

Viimeiseksi herkuksi säästyi Ricossa Barolo Piemonten sydämestä. Viini sopii täyteläisyydellään parhaiten riistaruoille tai voimakkaille koville juustoille. 

Anna viinin hengähtää n. kolme tuntia ennen tarjoilua.

Lue lisää viineistä osoitteesta www.viinilinna.fi.

Lue myös