d-md-none
Siirry pääsisältöön

Cosmopolitan-salaatti voi korvata tacokuoren

Pirteän vihreässä Cosmopolitan-salaatissa yhdistyy roomansalaatin kestävyys ja jäävuorisalaatin makea maku. Nämä ominaisuudet tekevät siitä ylivoimaisen lajikkeen, jolla on helppo korvata gluteenia sisältävät ruoka-aineet kuten tacokuoret.

Cosmopolitan-salaatti soveltuu kaikenlaisiin salaatteihin, mutta muista salaattilajikkeista sen erottaa uskomaton kestävyys. Kestävyydestä huolimatta salaatin maku on makea. Cosmopolitan-salaatinlehti on muodoltaan venemäinen ja sen väri raikkaan vihreä.

Jämäkkyytensä ansiosta se soveltuu erinomaisesti myös kaikenlaisten wrappien, kääröjen ja rullien tekoon. Cosmopolitanilla voikin näin ollen korvata esimerkiksi gluteenia tai vehnää sisältävät tortillat, kesärullien riisipaperin tai sushimakien levän. Sen avulla moni tuttu resepti on mahdollista muokata erityisruokavalioihin ja allergiselle sopivaksi sekä lisäaineettomaksi ja terveelliseksi.

Cosmopolitan-salaattia kannattaa kokeilla myös kevyesti wokattuna ja grilliruokien lisukkeena!

Cosmopolitan tulee puhtaasti Pälkäneeltä

Tiesitkö muuten, että Cosmopolitan-salaattia viljellään Suomessa pälkäneläisellä Rödingin vihannestilalla ilman kemiallisia torjunta-aineita? Se onnistuu biohajoavan kalvon avulla. Salaattipenkki katetaan kalvolla, jonka läpi taimet istutetaan, kalvo suojaa istutuksia rikkakasveilta ja pitää kasvualustan kosteana ja ravinteikkaana, jolloin kemiallisia torjunta-aineita ei tarvita.

Lue myös