Siirry pääsisältöön

RUOKA 2024 on uusi suurtapahtuma Helsingin Messukeskuksessa

Ruoka 2024 on uusi ruoka- ja juoma-alan suurtapahtuma, joka esittelee monipuolisesti ruoka- ja juomakulttuuria niin kotona, ulkona kuin matkoillakin. Ruokamessut houkuttelee paikalle ruuasta, juomasta, viinistä ja keittiötuotteista kiinnostuneita kuluttajia ja tarjoilee mahdollisuuksia kokeilla, oppia, maistaa ja löytää ratkaisuja arkeen ja juhlaan. Tapahtuma yhdistää alan tärkeimmät yritykset ja ruoasta, juomasta ja keittiötuotteista kiinnostuneet kuluttajat.

RUOKA 2024 -tapahtuman viisi teemaa:  

 • Syödään kotona  
  Keittiö on kodin sydän ja RUOKA 2024 -messut inspiroi kuluttajia panostamaan ruoanlaittoon kotona. Tällä alueella esittäytyvät mm. keittiö ja tarvikkeet sekä ruoka ja herkut.
 • Syödään ulkona & ruokamatkailu 
  Kukapa ei haluaisi nauttia illallista ulkona tai reissata ruokien perässä maailmalla? Tämän teeman alla esittäytyvät mm. ruokamatkailu ja ravintolat. Tämän alueen inspiroimana kuluttaja helpottaa arkeansa ja juhlistaa elämäänsä. 
 • Nautiskellaan  
  Juomat kuuluvat elämän nautintoihin ja messuilla nautiskeluun on oma tunnelmallinen alue. Ruokamessut tarjoaa upeita elämyksiä kaikille aisteille. Kävijät voivat kulkea messualueella halleissa 3, 4 ja 5 vapaasti oman lasin kanssa maistelemassa sekä tutustumassa esillä olevaan juomatarjontaan, istahtaa torialueille ja nauttia ainutlaatuisesta tunnelmasta sekä inspiroitua mielenkiintoisesta ohjelmasta viidellä lavalla.
 • Kauppa ja palvelut 
  RUOKA 2024 -messuilla on vahvasti esillä päivittäistavarakauppa ja siihen liittyvät palvelut. 
 • Artesaani- ja käsityöläiskylä  
  Ruokamessuille toteutetaan artesaani- ja käsityöläiskylä, joka kokoaa yhteen intohimoiset ja innovatiiviset tekijät. Ruokamessut tarjoaa loistavan mahdollisuuden tuoda omat tuotteet suuren yleisön tietoisuuteen.  

Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio – palkinto

Ruokamessuilla 19.–21.4.2024 jaetaan uusi palkinto, jonka tarkoituksena on nostaa esille uusia ideoita sekä kannustaa alan toimijoita kehittämään kuluttajien arkea ja juhlaa helpottavia ratkaisuja. 10 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Monipuolinen ohjelma

Kolmipäiväinen tapahtuma tarjoaa kävijöilleen monipuolisen ja runsaan ohjelman. Ruokamessuilta kävijä löytää kaksi ohjelmalavaa, näytöskeittiön, kisakeittiön ja tasting/koulutustilan. Ne tarjoilevat kuluttajille valtavan määrän inspiroivaa sisältöä. Ruokamessujen ohjelma puhuttelee kävijöitä monipuolisesti ja sen rakentamisessa on huomioitu kuluttajien erilaiset demografiset tekijät, sekä kiinnostusten kohteet. Ruokamessujen kävijäksi olemme määritelleet aikuiset ihmiset, jotka etsivät aktiivisesti ratkaisuja ja inspiraatiota omaan arkeen ja juhlaansa, kun kyseessä on ruoka ja juoma ja kaikki siihen liittyvä.

Ohjelmaan on vahvistettu nyt muun muassa yhdeksi juontajista Meri-Tuuli Väntsi ja tulevaisuutta peilaava Lauri Reuter otsikolla miltä maistuu tulevaisuus? Messuilla Aircohol ja Solar Foods kertovat miten ilmasta tehdään alkoholia ja ruokaa, 23-vuotias Pernilla Böckerman kertoo omasta, nuoren ja aktiivisen naisen suhteesta ruokaa ja juomaan, Ira Koivu liputtaa soberistin vapautta ja paneelikeskustelussa aloitetaan vuosittain toistuva keskustelu siitä Kuka päättää mitä Suomi syö? Huippukokki Kim Mikkola avaa yleisölle omaa ruokafilosofiaansa, jossa näyttäisi keskiössä olevan erinomainen maku ja valmistuksentaito – raaka-aineista riippumatta. Tässä muutama poiminta esimerkiksi.

Näytöskeittiön antia

Näytöskeittiö tarjoilee kolme päivää jokaiselle jotain, on kastikekoulua, yrttihetkiä, kasvisideoita sesonkiin ja perehdytystä suklaataikojen tekoon kotikeittiössä. Kisakeittiössä mitellään muun muassa Airfryerin SM-kisan merkeissä. Tasting/kolutustilassa maistellaan kolme päivää samppanjoita, kesäsesonkiin sopivia viinejä ja opitaan oluista.

Ruokamessut järjestetään samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen kanssa.

www.ruokamessut.messukeskus.com

Ota Ruokamessujen somekanavat seurantaan: Facebook, Instagram ja Linkedin

Lue myös