Siirry pääsisältöön

Inspiroidu Ruokamessujen tuoreen kattauksen äärellä 

Pääkuva: Henri Sinisalmi, Foto Henri

Kuluttajille suunnatut uudet Ruokamessut tarjoavat 19.-21. huhtikuuta Helsingin Messukeskuksessa oppimista, oivalluksia ja kohtaamisia. Ruokamessut kannustavat kokkaamaan enemmän ja kokeilemaan monipuolisemmin.

”Arjessa toistuvat samat asiat. Ruokamessuilta saat uutta innostusta, kun näet, mitä kaikkea on tarjolla ja miten tuotteita voi käyttää. Maistele ja nautiskele, puhu tekijöiden kanssa ja opi kädestä pitäen uutta. Ruokamessuilla tutustut kevät- ja kesäsesongin ajankohtaisiin tuotteisiin”, Ruokamessujen konseptista vastaava Nina Harlin kertoo.

Ruoan ja juoman suhteen ei kannata ajatella mustavalkoisesti. Välillä on ihan ok syödä valmisruokaa, toisinaan kokata itse ja silloin tällöin syödä vaikka kolmen ruokalajin lounas ravintolassa. Sama pätee viiniin: mökille viedään bag-in-box, kotona paritetaan viini joka ruokalajille. Myös olutvalinnat menevät tilanteen mukaan – yhtenä iltana nautitaan Karhua tölkistä, toisena jaetaan pienpanimo-oluita.

Ruokamessut nostaa esiin myös terveydelle ja hyvinvoinnille hyvää tekeviä vaihtoehtoja. Hyviä valintoja voi tehdä monella tavalla, ja voit tehdä ne uudestaan joka päivä! Poimi messujen vege- ja luomuosastoilta raikkaimmat vinkit hyvään oloon.

Täysin uusi tapahtuma

Tapahtuman konsepti on uusi. Kuluttajille ei ole ollut aikaisemmin vastaavaa suurtapahtumaa, jonka teemana ovat ruoka ja juoma. Ensi kertaa kuluttajatapahtumaan rakennetaan näytöskeittiö, jossa kokit, ruokakirjailijat ja näytteilleasettajien tuotteet pääsevät esille. 

Kevään juhlakauden ja kesän kynnyksellä on paljon, mistä inspiroitua: sesongin raaka-aineet, piknikit, yöttömän yön juhlat ja juhlamaljat vappuun, äitienpäivään, valmistujaisiin ja muihin kesäjuhliin. Unohtamatta arkea.  

Haluamme tarjota uusia tapoja nauttia ja oppia. Valitse, mikä aihe sinua kiinnostaa. Olisiko se kastikekoulu? Näytämme kolme päivää non-stoppina kädestä pitäen, miten hyvä ruoka syntyy.

Ruokamessuilla kokataan myös ensimmäiset Airfryerin SM-kisat. Tapahtuman näytöslavoilla on luvassa trendiluentoja. 

Paneelissa selvitetään asiantuntijavoimin, kuka päättää mitä Suomi syö. Ruokapuhe halutaan pitää aktiivisena läpi vuoden ja herätellä kuluttajat oivaltamaan, että aktiivinen kysyntä muokkaa kaupan tarjontaa.

Näytteilleasettajia on jo reilut 160, joten Harlin uskaltaa luvata jokaiselle kävijälle kiinnostavia täkyjä.

”Mukana on kaviaari- ja tryffelitalo, useita käsityönä suklaata valmistavia toimijoitaja muita makeistehtailijoita, juustoloita, Järkisärjen ja Jävla Sås Bolagetin kaltaisia kotimaisten säilykkeiden ja kastikkeiden pioneereja”, Harlin kertoo.

Kuva: Henri Sinisalmi, Foto Henri.

Nautinnon keidas

Ruokamessuille rakentuu piazza, jolla voi nautiskella helsinkiläisravintoloiden maisteluannoksia. Ovatko ravintolat 305 ja Outo sinulle jo tuttuja? Nyt et tarvitse pöytävarausta, tule vain maistelemaan!

Samppanjaa, sesongin raikkaita viinejä ja pienten ja suurten panimoiden oluita voi nauttia joko ruoan kanssa tai sellaisenaan. Harlinia ilahduttaa panimopuolen esiinmarssi:

Toivon, että meillä tapahtuu uudenlaisia kohtaamisia: messukävijät löytävät uusia tuttavuuksia ja panimot valloittavat uusia faneja. Alle 5,5-prosenttisia oluita saa myydä mukaan kuten muitakin elintarvikkeita.

Voit yhdistää kirjat ja kuplat Bubbles and Dreams -kirjatorilla. Ajankohtaiset ruoka- ja juomakirjat ovat muutenkin esillä ja luvassa on paljon ruokakirjailijoiden kohtaamisia.

Tastingeissa perehdytään muun muassa Taittingerin samppanjaan ja espoolaisen FatLizardin oluisiin. Tasting-ohjelma täydentyy koko viikonlopun mittaiseksi. Vai haluatko oppia tekemään maailman suosítuimman jälkiruoan, Irish coffeen? Demossa opit senkin kädestä pitäen.

Koska elämä on tasapainoilua, paikkansa saavat myös laadukkaat artesaanilimonadit ja mocktailit. Mocktail-koulussa opit alkoholittomien drinkkien salat.

”Ruokamessuilla voi viihtyä pitkään tai poiketa useamman kerran viikonlopun aikana. Jokainen messuosasto on täällä herättääkseen mielenkiintosi”, Nina Harlin innostaa.

Helsingin Messukeskus järjestää Suomen herkullisimman ruokatapahtuman Ruokamessut 19.–21.4.2024. Uuden tapahtuman kanssa samaan aikaan avautuvat Lapsimessut ja Lemmikkimessut.

www.ruokamessut.messukeskus.com

Ota Ruokamessujen somekanavat seurantaanFacebookInstagram ja Linkedin

#ruokamessut2024

Lue myös