d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kanaa, kalaa vai lihaa? Näin kokoat kesäherkut jokaiseen makuun

Toptasten väki haki Lidlistä tarvikkeet omien terassijuhliensa tarjoiluihin. Yksi halusi kanaa, toinen katkarapuja ja kolmas lihaa – nämä kaikki kolme löytyivät Lidlin Mix & Match -tarjouksesta vain yhdeksällä eurolla. Neljäs nappasi mukaansa vielä vegaanisenkin vaihtoehdon, paketin luomutofua.

Testasimme terassibileissämme uutta reseptiä, dipattavaksi sopivia crunchwrapeja. Näiden texmex-herkkujen valmistus on mukavaa yhteistä puuhaa kesäpäivään. Crunchwrapit kootaan tortillaletuista, cheddarjuustosta, kasviksista ja kunkin ruokailijan maun mukaan eri proteiinitäytteestä. Valmistimme crunchwrapit grillissä ihanan rapeiksi, mutta yhtä maukkaan lopputuloksen saat myös uunissa kypsentämällä.

Rapeaksi paistetut taskut tarjoillaan erilaisten dippien kanssa. Tuore guacamole sopii täydellisesti raikastamaan grilliherkut. Grillimaisterin valmiit dippikastikkeet eri mauissa täydentävät niin liha-, kala- kuin kanatäytteisetkin crunchwrapit. Nämä on helppo nostella suoraan pöytään tarjolle. 

Dipattava crunchwrap – Mix & Match

4 annosta

Tarvitset:

  • 6 kpl tortillalettuja
  • 300 g kanaa / possua / katkarapuja
  • Grillimaisteri cheddarviipaleita
  • Kirsikkatomaatteja
  • 1 iso paprika
  • 1 iso keltasipuli
  • Tuoretta basilikaa

Lisäksi:

  • Grillimaisteri dippikastikkeet: valkosipuli & yrtti, jalapeno & lime, savupaprika & merisuola
  • Chef Select tuoretta guacamolea

Tee näin:

  1. Aloita leikkaamalla kahdesta tortillaletusta neljä pienempää, ympyränmuotoista lättyä. Näitä käytetään crunchwrapien sulkemiseen. Siirrä neljä kokonnaista lettua ja neljä pienempää ympyrää sivuun odottamaan.
  2. Kypsennä kananfileet, possunfileet ja/tai katkaravut grillissä pakkauksen ohjeiden mukaan. Pilko sillä aikaa cheddarjuusto, tomaatit, paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
  3. Kun liha on kypsää, leikkaa fileet pieniksi siivuiksi. Katkaravut saavat jäädä kokonaisiksi. 
  4. Nostele kunkin kokonaisen tortillaletun keskelle täytteet – juusto-, tomaatti-, paprika- ja sipulikuutioita sekä valittu proteiini. Asettele jokaisen letun täytteiden päälle yksi leikkaamistasi pienemmistä tortillaympyröistä. Käännä ison tortillan reunat pienemmän tortillaympyrän päälle, kuusikulman muodostaen.
  5. Siirrä crunchwrapit taitospuoli alaspäin grilliin ja paista n. 5 minuuttia. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta, kunnes pinta muuttuu rapeaksi. Ota crunchwrapit pois grillistä. Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoa dippien sekä guacamolen kanssa.

Vinkki: Herkulliset vegaaniset crunchwrapit syntyvät tofutäytteellä!

Guacamole

Tarvitset:

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 sipuli
  • 1 lime
  • 1/2 punainen chili
  • 1 tl suolaa
  • Mustapippuria

Tee näin:

Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha irti kuorista ja siirrä kulhoon. Hienonna sekaan sipuli ja puolikas chili. Purista joukkoon limen mehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta pehmeäksi sauvasekoittimella ja tarjoa tuoreena.

Vinkki: Jos guacamolen tekemiselle ei ole aikaa, löydät herkullisen Chef Select guacamolen Lidlistä!

Kermaviilikastike

Tarvitset:

  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 rkl salsakastiketta
  • 1 tl sinappia
  • Ripaus sokeria
  • Ripaus suolaa
  • Kourallinen hienonnettua ruohosipulia

Tee näin: 

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Siirrä kastike tekeytymään jääkaappiin noin 15 minuutiksi ennen tarjoilua.

Vinkki: Kiireisempi dippailija nappaa Lidlin hyllystä mukaan valmiit Grillimaisterin dippikastikkeet!

Lue myös