Siirry pääsisältöön

Viini ja Ruoka -messut

Suuntasimme Toptasten porukan kanssa Helsingin Messukeskukseen tutkailemaan Viini ja Ruoka -messujen tarjontaa. Rajallisen ajan vuoksi emme ottaneet osaa luentosaliohjelmaan, vaan päätimme tutustua näytteilleasettajien tuotteisiin ja nauttia messutunnelmasta. Tosin on sanottava, että en itse varsinaisesti ole innokas messuilla kävijä. Väenpaljous ja loputon tarjonta tuntuu usein typerryttävälle. 

Olimme etukäteen kurkanneet, että Gold&Greenin nyhtökaura-annos oli valittu messujen parhaaksi. Väite oli tottakai testattava. Minä valitsin nyhtökauran ja muut tapaksia sekä kanakebabia. Olen syönyt kerran aiemmin nyhtökauraa Kallio Block Partyissä ja silloin kokonaisuus jäi mielestäni liian vaisuksi. Valitsemassani munakoiso-nyhtökaura-annoksessa oli onneksi rittävästi potkua. Tykkäsin erilaisista rakenteista ja hyvin yhteen nivoutuvasta makumaailmasta. Messuannokseksi 9/10! Ainoa miinus minimaalisista haarukoista. Arvatkaa oliko safka puoliksi valkoisella paidalla… 😀 

Mikäli olet järjestämässä lähiaikoina illanistujaisia, kannattaa messuilta käydä hamstraamassa sormiruokaa. Näyttelilleasettajien pöydät pursusivat ihania juustoja, oliiveja ja salameja. Viinejä ei luonnollisestikaan sovi unohtaa. Viinitarjota tuntui jopa aavistuksen monipuolisemmalle kuin ruokapuoli. Omaan lasiin päätyi muun muassa kestosuosikkini Villa Maria Reserve Sauvignon Blanc. Runsaan sitruksinen, yrttinen ja hapokas viini hymyilyttää kerrasta toiseen. Tutustuin myös Chenin blanc -rypäleeseen. The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc 2015 oli ehdottomasti maistamisen arvoinen. Valkkarin runsas ja paahteinen maku on osittain peräisin 12 kuukauden tammitynnyrikypsytyksestä. Rypälettä käytetään harvoin yksinään, vaan se sekoitetaan muihin lajikkeisiin. Tuottaja halusi todistaa, että rypäleestä saa yksinäänkin toimivan viinin. Ja kyllähän siitä sai. 


Toptasten Titti pysytteli punkkulinjalla. Lasista löytyi Masin amaronea

Aikaa kannattaa varata messuille reippaasti, ihan jo pelkän jonottamisen vuoksi. Jonottamaan joutuu narikkaan, ruoka- ja juomalipukkeiden ostoon, lasin vuokraamiseen sekä lasin palauttamiseen. Kovin kireällä pinnalla messuilemaan ei siis kannata lähteä. 

Ensi vuonna varaan enemmän aikaa ja osallistun tastingeihin. Ilman niitä messukäynti tuntui hieman pintaraapaisulle.

Lisää messuista löydät tapahtuman verkkosivuilta.

Oletko sinä menossa messuille tai kävitkö jo? Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia messuilta, mikä ihastutti?

– Reetta

Lue myös