Siirry pääsisältöön

Stasher on ekologinen ja käytännöllinen joululahjaidea

Olen alkanut kiinnittämään huomiota yhä enemmän muovin kulutukseen. Sitähän on kaikkialla! Tästä syystä ekologisten ja pitkäikäisten vaihtoehtojen etsiminen on alkanut kiinnostaa minua. Haluan sanoa ”ei” turhille muovipusseille ja kauppakasseina olen käyttänyt mm. kangaskasseja. Ruuan säilytys, pakastus ja eväiden kuljetus ovat kuitenkin toisinaan aiheuttaneet minulle harmaita hiuksia. Onnekseni sain testiin platinasilikonista valmistetut Stasher-monitoimipussit, joiden on tarkoitus ratkoa yllämainitut ongelmat.

Stasherin hyödyt

Meidän taloudessa tulee harvemmin ruokahävikkiä ja luulen että se johtuu siitä, että olen innokas pakastamaan ja suunnittelemaan ruokia. Useimmiten pakkaseen päätyneet ruoat on pitänyt verhota muovipussiin, jos muuten sopivaa rasiaa ei ole ollut puhtaana (ja usein ei ole, sillä eväsrasiatkin on meillä aktiivisessa käytössä). Stasherit ovat ratkaisseet minulla tämän ongelman, sillä pussit ovat todella monikäyttöisiä. Toisena päivänä niissä voi kuljettaa eväät työpaikalle, toisena säilöä ylijäämäruokaa pakkaseen, eikä turhia muovipusseja kulu! Pussi on myös kätevämpi kuin useimmat eväsrasiat litteän muotonsa ansiosta ja se menee pieneenkin laukkuun.

Tuotteen suosikkiominaisuudeksi nousee ehdottomasti astianpesukoneen kestävyys. Pussi ei säikähdä muutenkaan kuumia olosuhteita: sen voi nimittäin laittaa uuniin tai kiehuvaan veteen.

Parhaat Stasher käyttövinkkini:

  1. Pienin koko on ihanteellinen eväsleipien tai vaikkapa pähkinöiden kuljettamiseen. Itse syön usein aamupalan toimistolla ja pienin Stasher onkin kulkenut mukanani lähes päivittäin.
  2. Kiireisen päivän pelastaa mukaan otettu lounas. En mielelläni osta einesruokia, joten otan toisinaan illalliselta jäänyttä ruokaa mukaan töihin lounaaksi. Laitoin Stasheriin itse tehtyä lasagnea ja töissä pysytyin lämmittämään ruoan helposti mikrossa ja kipata pussin sisällön lautaselle. Ruoka lämpeni pussissa tasaisesti.
  3. Pilko hedelmiä pussiin ja ota mukaan tai laita pakkaseen ja hyödynnä myöhemmin smoothiessa! Hyvä idea on laittaa pussiin eri hedelmiä ja marjoja makusi mukaan – tadaa, sinulla on oma smoothiemix valmiina! Tämä hykerryttää sisäistä ruokapreppaajaani.
  4. Ruoan pakastaminen: itse pakastin mm. tuoreen lohifileen. Plussaa siitä, että materiaaliin ei pinttynyt yhtään kalan hajua ja konepesun jälkeen pussi oli jälleen kuin uusi.
  5. Tätä en itse vielä ehtinyt testata, sillä minulla ei ollut kaapissa maissinjyviä, mutta Stasher-pussissa pystyy valmistamaan myös popcornia. Minusta popcornin valmistaminen kattilassa tuntuu hirveän työläältä verrattuna mikropoppareihin, joten Stasher-popparit voisivat tulevaisuudessa olla vaihtoehtoni mikropoppareille.
  6. Kuka sanoo, että pusseissa voisi säilyttää vain ruokaa? Vesitiiviytensä ansioista pussissa kulkee vaikkapa kännykkä vene- tai patikkaretkellä.

Mistä Stasher-pusseja voi ostaa?

Helpoiten hankit Staherin pukinkonttiin tai itsellesi osoitteessa www.verkkokauppa.com. Saatavilla on neljää eri kokoa:

  1. Stasher Snack (293 ml), hinta noin 11 €
  2. Stasher Sandwich (450 ml), hinta noin 13 €
  3. Stasher Stand-Up (1,66 l), hinta noin 25 €
  4. Stasher Half Gallon (1,92 l), hinta noin 25 €

Verkkokaupassa näytti olevan nyt myös tuplapaketteja alennetuin hinnoin!

Testijaksoni jälkeen voin todeta, että tässä on oivallinen lahjaidea terveellistä ruokaa arvostavalle kotikokille, jolle arjen kestävät valinnat ovat tärkeitä!

Lue myös