d-md-none
Siirry pääsisältöön

Nordgarden Kamado – enemmän kuin grilli

Nordgarden Kamado-grillissä yhdistyy kolmen tuotteen ominaisuudet: grillauksen lisäksi sitä voi käyttää sekä savustimena että uunina. Kamadot sopivat niin aloittelevalle kuin kokeneelle grillaajalle, sillä puuhiilet on helppo sytyttää sytytyspalalla tai sähköisellä sytyttimellä – sytytysnestettä ei tarvita! Grillejä on saatavilla useita eri kokoja aina pienistä pöytämalleista halkaisijaltaan 24-tuumaisiin grilleihin, joissa voi valmistaa vaikkapa kokonaisen joulukinkun. Kyllä, Nordgarden Kamadosta saat ympärivuotisen ystävän!

Nordgarden Kamado on täydellinen tuote low & slow -grillaukseen eli lihan hitaaseen kypsentämiseen matalassa lämpötilassa, jossa tasaisen lämpötilan ylläpitäminen on tärkeä. Grillin lämpötila voi pysyä samana jopa tunteja. Parhaiten grillin ominaisuudet tulevat esiin, kun valmistetaan isoja lihapaloja, kuten porsaan ribsejä, ja ruokaan halutaan aromikasta savun makua.

Yhdellä puuhiilipesällisellä voi kokata jopa kymmenen tuntia. Jos sähköuunia pitäisi saman ajan päällä, olisi sähkön kulutus huomattavaa. Tavallisessa hiiligrillissä hiiliä saa puolestaan lisäillä tuon tuosta, sillä ne palavat nopeasti. Nordgarden Kamado onkin erittäin kustannustehokas valinta.

Kokeneen Kamado-grillaajan grillausvinkit kesään

  1. Nordgarden Kamadon ominaisuudet tulevat parhaiten esiin brisketin, eli naudan rinnan savustamisessa. Liha savustetaan ensin, jonka jälkeen sitä kypsennetään miedolla lämmöllä vielä noin 10-12 tuntia.
  2. Uuni-ominaisuutta kannattaa hyödyntää pizzan valmistuksessa. Tavallisia uuneja on vaikea saada tarpeeksi kuumaksi, mutta jos Nordgarden Kamadoon ostaa pizzakiven, toimii se lähes pizzauunin lailla ja rapeapohjainen pizza on valmis parissa minuutissa.  
  3. Grillaukseen sopii erinomaisesti porsaan secreto, eli salaisuuspala. Liha valmistuu liekeissä muutamassa minuutissa.

Muistathan myös, että Nordgarden Kamado-grilleihin on saatavilla runsas valikoima lisävarusteita. Hyödyllisiä tarvikkeita ovat esimerkiksi epäsuorat lämpölevyt sekä erilaiset ritilät, jotka mahdollistavat grillauksen useassa tasossa.

Hanki oma Nordgarden Kamado-grilli Hobbyhallista! Tuotetta on saatavilla mustana, vihreänä ja punaisena sekä useassa eri koossa erilaisiin grillaustarpeisiin. Tutustu valikoimaan verkkokaupassa!

Nordgarden Kamado-grilli toimii lisäksi savustemina ja uunina
Nordgarden Kamado-grilli toimii lisäksi savustemina ja uunina

Lue myös