Siirry pääsisältöön

Mikä suklaakonvehti napataan ensimmäiseksi rasiasta?

Suklaakonvehtirasiat kuuluvat eittämättä jouluun. Perinteisiin kuuluu myös kilpailu siitä, kuka ehtii napata oman suosikkinsa konvehtirasiasta.

Verkossa toteutettu suuri Karl Fazer -konvehtirasiatesti löysi vastauksen ikuisuuskysymykseen: mikä suklaakonvehti napataan rasiasta ensimmäisenä?

Yli 68 000 kertaa tehdyn nettitestin ylivoimaiseksi voittajaksi nousi Geisha. 75 prosenttia, siis jopa kolme neljästä vastaajasta, nappaa ensimmäisenä Geisha-konvehdin, kun saa valita minkä tahansa konvehdin. Geisha valittiin useimmiten myös toisena konvehtina.

Kun rasian molemmat Geishat on syöty, käsi hakeutuu Mantelikinuski -konvehtien ja Mantelirouhe -konvehtien luo. Näiden jälkeen valinta osuu maitosuklaan ja valkoisen suklaan yhdistelmään.

”Klassikko voitti. Kuvan perusteella tehdyssä tutkimuksessa korostuivat tuttuus ja perinteet. Geisha-konvehdin tunnistaa helposti ulkonäöstä. Geisha on kaikille ikäryhmille hyvin maistuva hasselpähkinäsuklaa, tuttu ja turvallinen ykkösvalinta”, arvelee Fazer Makeisten Senior Category Manager Helen Ojamäe.

Leikkimielinen tutkimus tehtiin Karl Fazer Collectionin 550 gramman rasialla. 

Suosituimmat konvehdit TOP 5

1.                        Geisha 
2.                        Mantelikinuski 
3.                        Mantelirouhe 
4.                        Maitosuklaa & valkoinen suklaa 
5.                        Karpalo

Lue myös