Siirry pääsisältöön

Juhli kanssamme historian ensimmäistä suomalaisen ruoan päivää!

Suomalaisen ruoan päivän juhlistaminen on helppoa

– Helpoin tapa vastaanottaa haaste päivään osallistumisesta on tehdä tietoinen valinta ja ostaa Hyvää Suomesta-merkillä varustettuja tuotteita ruokapöytään. Tarjolla 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkin tuotetta moneen makuun ja ruokavalioon, kannustaa Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.

Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät välttämättä kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkki. Hyvää Suomesta-merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: sekä raaka-aineet että työ tulevat omasta maasta, tekijät tunnetaan ja tuotantoketju tiedetään.

– Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset ovat sitoutuneet ruokatuotannossaan kotimaiseen raaka-aineeseen ja merkin erittäin tiukkoihin kriteereihin, toteaa Syväniemi. – Hyvää Suomesta on myös merkki kuulumisesta järjestelmään, jossa merkkiä käyttäviä yrityksiä valvotaan jatkuvalla tuoteseurannalla.

Hyvää Suomesta on tunnetuin ruoan alkuperämerkki ja yksi arvostetuimmista suomalaisista brändeistä.

Yhdessä kotimaisen ruoan puolesta

Ruokatieto kokoaa suomalaisen ruokaketjun tekijät yhteiseen pöytään. Mukana ovat maatalous, teollisuus ja kauppa, niin pienet kuin suuretkin yritykset. Ruokatieto tarjoaa alan käyttöön Hyvää Suomesta -alkuperämerkin. Suomalaisen ruoan päivän on perustanut Ruokatieto yhteistyössä niiden 300 yrityksen kanssa, joille merkki on myönnetty. Kaikille suomalaisen raaka-aineen käyttö tuotteiden valmistuksessa on arvo, jonka eteen tehdään töitä joka päivä. Suomalaisen ruoan päivän lanseerausta tukevat Apetit, Atria, Fazer Leipomot, HKScan, Kesko, Lidl, S-ryhmä ja Valio sekä tuottajajärjestöt MTK ja SLC.

– Hyvää Suomesta-merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus ja näin ollen onkin luontevaa, että juuri Hyvää Suomesta -merkki allekirjoittaa Suomalaisen ruoan päivän. Juhlaan mukaan olemme kutsuneet kaikki! Haluamme saada aikaan paljon myönteistä pöhinää suomalaisen ruoan ympärille, sanoo toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.

Vuosittainen suomalaisen ruoan juhlinta aloitetaan nyt ja jokainen voi klikata itsensä mukaan heti:

Suomalaisen ruoan päivä Facebookissa

Lähde

Lue myös