Siirry pääsisältöön

Taipuvatko pihanperän luontokasvit kesäjäätelön makuaineiksi?

Että elämä ei olisi tylsää, ihanan kesän kunniaksi Suomen Jäätelön uusia sesonkimakuja testataanlauantaina 25.5. klo 12-15 Marimekon Mikonkadun myymälässä Helsingissä. Paikalla on jäätelöräätäli Petri Laukontaus maistattamassa uutuuksiaan. Testissä ovat kesäiset ja luonnonmukaiset Villingin Kissanminttu-jäätelö, Voikukka-jäätelö ja Nokkos-Hunaja -jäätelö. Yleisö saa kertoa suosikkinsa, ja sen mukaan päätetään mikä menee tuotantoon.

Jäätelöräätäli Petri Laukontaus sanoo: “Suomen Jäätelön inspiraatiolähteenä on alusta alkaen ollut Suomen luonto, johon liitettyinä aitous ja konstailemattomuus, tinkimätön vahva maku sekä selkeä design. Nyt testattavat uudet jäätelömaut ovat jälleen kerran kunnianosoituksemme Suomen luonnolle, tällä kertaa erityisesti luonnonvaraisille kukille, pihoille ja niityille. Suomen Jäätelö on suomalaista, se on villiä luontoa, se on uniikkia makua ja designia.” 

Suomen Jäätelön vakiomakuja ovat Artekille suunniteltu Kuusi-jäätelö, vegaaninen Rapaperisorbetti, vegaaninen itsetehtyyn kauramaitoon valmistettu TummaSuklaa, Maitojäätelö, Koivu-Hunajajäätelö, Villi Mustikka-, Villiminttu-, Vadelma-Salmiakki-, Tatti-Karamelli ja Kirsikka. Maut ovat selkeitä, vahvoja ja intensiivisiä ja maistuvat juuri sille, mille pitääkin. Kaikki tehdään itse. Suurella sydämellä ja intohimolla.  

Uniikki lisäaromi Suomen Jäätelön makuihin tulee maidosta – ei mistä tahansa maidosta, vaan alkuperäisen Suomenkarjan maidosta, joka on täyteläisempää ja proteiinipitoisempaa kuin tavallinen maito. Siksi se antaa jäätelölle erikoisen ja aavistuksen verran makean maun.  Suomenkarja on älykäs ja sisukas SANKARILEHMÄ, joka kantoi suomalaiset pula-aikojen ja sotavuosien yli, mutta on nyt häviämässä sukupuuttoon ulkomaisten rotujen tieltä. Alkuperäisrotua on enää 2% Suomen maidontuottajalehmistä, ja siksi Suomen Jäätelö haluaa jäätelönvalmistuksellaan osaltaan edesauttaa tämän geneettisesti arvokkaan rodun säilymistä. 

Lähde

Lue myös