Siirry pääsisältöön

Luomulihaa perinteitä kunnioittaen

JJ-Liha kasvattaa alkuperäisrotuja, pääasiassa pohjoissuomenkarjaa eli Lapinlehmää. Tila satsaa poikkeuksellisesti myös sonninkasvatukseen. Alkuperäisrotujen sonnit ovat usein valtarotujen sonneja pienempiä ja siksi yleensä hyljeksittyjä kasvatustyössä. JJ-Lihalla halutaan kuitenkin edistää alkuperäisrotujen säilymistä ja siksi tila hankkii kasvatukseen vasikat, joita ei koon vuoksi kelpuuteta muualle.

–Meille eläinten hyvinvointi on tärkeää. Karjamme ulkoilee luonnossa vuoden ympäri ja ruokinnassa käytetään itsetuotettua luomurehua, kertoo tilanomistaja Juuso Jussila.

Perinteisin menetelmin kasvatetusta karjasta saadaan maistuvaa, vähärasvaista lihaa. Asiakkaat ovat kehuneet, että maussa on jopa riistan vivahteita. Pääsiäispöytään Jussila vinkkaa oman suosikkiateriansa: pitkään haudutettua naudanrintaa oluella ja kuivamausteilla ryyditettynä.

– Naudanrinta on laadukasta lihaa, josta yön yli uunissa kypsyttämällä saadaan maukas ja murea juhla-ateria. Sen valmistuksessa onnistuu jokainen, ja netistä löytyy paljon helppoja, muunneltavia reseptejä.

Oulun seudulla asuvat laatulihan ystävät voivat hankkia JJ-Lihan luomutuotteita suoraan tilan omasta myymälästä ja Oulun Kauppahallista, Pohjolan lähiruoan myyntipisteeltä. Lisätietoa JJ-Lihan tuotteista löytyy tilan verkkosivuilta: jjliha.fi.

Lue myös