d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen uusi kokkimaajoukkue jahtaa kultaa

Erfurtin kokkiolympialaisiin lokakuussa 2016 huipentunut olympiadi oli Suomen kokkimaajoukkueen historian hienoin. Kokkimaajoukkue voitti hienosti olympiahopeaa ja Suomi lunasti paikkansa keittotaidon huippumaana.

– Olympiahopea oli kertakaikkisen upea suoritus joukkueelta. Saavutus nosti Suomen uuteen asemaan maailman parhaiden keittiöiden joukossa ja antaa meille nostetta tulevalle kaudelle, toiminnanjohtaja Tapio Laine kuvailee.

Nälkäinen leijonajoukkue on lähes koossa

Nyt Tapio Laine ja Kristian Vuojärvi ovat nyt koonneet uuden joukkueen, joka lähtee entistä nuorempana ja ahneempana jahtaamaan kultaa. Laineen mukaan uusi kokkimaajoukkue on jo kokoontunut muutaman kerran. – Uusi joukkueemme on vähän nuorempaa kaartia. Minulla on kutina, että meillä on äärimmäisen hyvä joukkue, kunhan jäsenet pääsevät sisään systeemiin, Laine povaa.

Mukana kokkileijonissa ovat Matias Haapsaari, Kari Julin, Marco Kaniecki, Tomi Kuivasniemi, Atte Lassila, Niko Lehto, Juha Lehtonen, Piero Silvani, Niko Suomalainen ja Katja Tuomainen. – Joukkueeseen pääsee mukaan treenien kautta eli muutamalla lupaavalla nuorella kokilla on vielä mahdollisuus liittyä terävään seuraan, Laine kertoo.

Joukkueen päävalmentajana jatkava Gert Klötzke tulee tutustumaan joukkueeseen maaliskuun ensimmäisellä viikolla ensimmäisten kylmän keittiön harjoitusten merkeissä. Neuvottelut ja yhteydenpito nykyisten ja tulevien kumppaneiden kanssa jatkuvat. Haussa on vielä harjoituskeittiö Helsingistä.

Mikä Kokkimaajoukkue? 

Suomen kokkimaajoukkue on kansallinen edustusjoukkueemme. Se edustaa Suomea kokkiolympialaisissa, jotka järjestetään Erfurtissa seuraavan kerran vuonna 2020. Välietappina matkalla kohti olympiakultaa joukkue osallistuu kokkien MM-kisoihin Luxemburgissa vuonna 2018. 

Toptaste-tiimi toivottaa leijonakokeille onnea matkaan!

Kuva: Eva Tordera Nuño

Lue myös